Open Vld wil niet raken aan fiscaal gunstregime bedrijfswagens

Voor regeringspartij Open Vld is het fiscaal gunstregime voor bedrijfswagens niet voor discussie vatbaar. “We willen eerst de belastingverdruk verlagen”, klinkt het.

Bron: Het Laatste Nieuws

De Vlaamse liberalen zijn niet happig om in discussie te gaan over de strijd tegen bedrijfswagens. Bond Beter Leefmilieu, Kom op tegen Kanker en verschillende academici plaatsten via een petitie die strijd op de politieke agenda, maar regeringspartij Open Vld wil daar blijkbaar niet van weten.

“Het regeerakkoord zegt dat wij een sanering moeten uitvoeren die voldoende ruimte creëert om de belastingdruk in ons land te verlagen. Het verlagen van de belastingen staat nu centraal”, vindt Kamerlid Luk Van Biesen van Open Vld aan de VRT. “Op welke manier dat later bijkomend kan gebeuren, is een gesprek dat we na het uitvoeren van het regeerakkoord zullen voeren.”Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) laat intussen in het midden of hij het fiscale gunstregime voor bedrijfswagens nu wel of niet op tafel zal leggen binnen de regering. Een eventuele aanpassing moet sowieso in het licht van een tax shift gezien worden, vindt hij. “Je kan een eventuele aanpassing van de regels voor bedrijfswagens niet los zien van de zware druk op de personenbelasting.”