Biografie van Luk

Op 26 juni 1960 zag Luk het levenslicht. Luk groeide op in een gezin met 2 broers en 1 zus te Kraainem. Zijn studies heeft hij genoten aan de VUB, waar hij een Solvay opleiding afwerkte met onderscheiding . Sinds 2008 is hij gehuwd met Daisy Cortens. Luk heeft zelf 8 kinderen (Lize, Nele, Sil, Ward en Lore Van Biesen en Bente, Jenne en Fie Cortens) en twee stiefzonen (Thomas en Yannick Geeraerts) en is al tweemaal Plusopa (van Milla en Owen).

Op zeer jonge leeftijd was Luk actief in de politiek. In oktober 1982 werd hij verkozen als gemeenteraadslid in Kraainem. Vervolgens legde hij in oktober 1998 de eed af als schepen. Tijdens de gemeenteraad van september 2004 heeft Luk zijn ontslaggenomen als schepen omdat hij principieel tegen de cumul van mandaten is en hij sinds 21 juli 2004 mandaat als volksvertegenwoordiger opnam in het Federaal parlement in opvolging van Annermie Neyts. In 2006 kwam Luk lokaal op bij de lijst OPEN. Hierbij werd hij verkozen als gemeenteraadslid. In 2007 kreeg Luk opnieuw het vertrouwen van de kiezers om voor vier jaar als volksvertegenwoordiger te zetelen in het Federaal parlement.

In 2010 komt Luk opnieuw op voor de nationale verkiezingen. Ditmaal stond hij als 1e opvolger. Doordat Maggie De Block staatssecretaris werd in 2011 kon Luk in december 2011 de eed opnieuw afleggen als Volksvertegenwoordiger, de functie die hij tot op heden nog uitoefent, daar hij tijdens de verkiezingen in 2014 zijn eigen zetel binnenhaalde met enkel voorkeursstemmen. Ook tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 kwam Luk opnieuw op bij de lijst OPEN. Tijdens deze verkiezingen werd hij verkozen als gemeenteraadslid van de lijst OPEN. Op 27 januari 2015 nam Luk ontslag als gemeenteraadslid in Kraainem om zich ten volle te focussen op zijn werk als parlementslid in de commissie Financiën, begroting en grondwet. Zijn parlementaire werkzaamheden slorpen veel tijd op, waardoor het moeilijk werd alle lokale vergaderingen mee te maken. In zijn 32 jaar miste hij slechts driemaal de gemeenteraad. Ook werd het tijd de  de fakkel door te geven aan de jongere generatie. Dit geeft hen de mogelijkheid zich ook in te werken in de gemeente en geeft ook een andere visie. Dit kan enkel de gemeente ten goede komen en ik heb alle vertrouwen in mijn opvolger, Luc Timmermans.

Naast zijn politieke carrière is Luk steeds actief gebleven in het bedrijfsleven. Kaderlid bij Olivetti België, Financieel directeur bij Metallo Cheminique International in Beerse, Bilbao en Sint-Louis (VS), zaakvoerder van Crelan agentschap in Kraainem en zaakvoerder van boekhoudkantoor Kroton te Kraainem.