“Opnieuw geheimzinnige manoeuvres rond oproepingsbrieven in Kraainem”

Op twee weken voor de verkiezingen zijn in faciliteitengemeente Kraainem – net als in Sint-Genesius-Rode en Wezembeek-Oppem – nog steeds geen oproepingsbrieven verstuurd. Volgens Luk Van Biesen, uittredend Kamerlid en fractieleider van de Vlaamse oppositie in Kraainem, zijn er achter de schermen opnieuw geheimzinnige manoeuvres aan de gang. De niet-benoemde burgemeester Veronique Caprasse was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: De Morgen 

 “Het schepencollege heeft evenveel oproepingsbrieven in het Nederlands en het Frans laten drukken als er kiezers zijn en besliste dat de gemeentelijke administratie bij ontvangst van de levering alleen de Nederlandstalige brieven zou versturen. De brieven zijn echter nooit op het gemeentehuis gearriveerd”, zegt Van Biesen.

“Bij de leverancier zijn ze namens het gemeentebestuur afgehaald door twee personen en sindsdien is er geen spoor meer van. Wellicht worden de brieven nu per taal geselecteerd en zullen ze op die manier worden verstuurd. Indien het gaat om mandatarissen moet de gouverneur ze uit hun mandaat zetten.”