Tegenstanders euthanasie beplakken borden Luk Van Biesen

fbccd7cc-db6d-11e3-b827-0701aa154378_original.jpg.h380.jpg.568De verkiezingsborden van Open VLD-kandidaat Luk Van Biesen werden beplakt met de boodschap ‘Hij stemde voor euthanasie van de kinderen’.

 

Kraainems gemeenteraadslid Luk Van Biesen, die voor Open VLD op de vierde plaats voor de Kamer staat, kan tegen een stootje. In zijn thuisgemeente werden zijn verkiezingsaffiches al meermaals bespoten door Franstalige vandalen.

Bron: Het Nieuwsblad

Maar wat er in Dilbeek met zijn borden gebeurde, stoot de man tegen de borst. Onbekenden overplakten het paneel met de boodschap ‘Hij stemde voor euthanasie van de kinderen’, iets wat Van Biesen als bijzonder pijnlijk evenaart. ‘Ik ben zelf vader van zeven dochters en een zoon, dus kinderen zijn belangrijk voor mij’, zegt hij. ‘Ik heb inderdaad mee gestemd voor euthanasie voor kinderen, maar dat was een moeilijke beslissing. Net daarom vind ik het jammer dat mensen me dat nu verwijten.’

 

Lang getwijfeld

 

Van Biesen twijfelde lang om het standpunt van zijn partij te volgen, maar ging naar eigen zeggen eerst ten rade bij gespecialiseerde dokters. ‘De medische wereld heeft me overtuigd dat dit de juiste beslissing was. Het is goed dat die wetgeving er is voor specifieke gevallen. Ik heb dan ook geen spijt van die beslissing, maar het doet me wel iets dat mensen me dat blijkbaar verwijten nu.’

 

Van Biesen is niet van plan om klacht in te dienen. ‘De vandalen in Kraainem hebben we betrapt, en toen heb ik klacht ingediend. Vooral omdat dat over puur vandalisme ging. Hier gaat het meer over een mening verspreiden. En aangezien ik de daders toch niet kan, dien ik geen klacht in. Maar ik zou graag weten wie dit gedaan heeft, zodat ik met die mensen een gesprek over het thema kan aangaan’, besluit Van Biesen.