Fiscus stelt zich soepel op over deadline aangifte

De fiscus zal zich soepel opstellen, als belastingplichtigen hun aangifte niet tijdig kunnen indienen. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt gisteren in de Kamer gezegd.

Na de kritiek op de complexiteit van de belastingbrief en de lange rijen belastingplichtigen die bij de fiscus aanschuiven om hun belastingaangifte correct in te vullen, heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) in de Kamer gisteren laten weten dat soepel zal worden omgesprongen met de termijn waarbinnen de aangifte moet worden ingediend.

Bron: De Tijd

‘Voor de papieren aangifte loopt die termijn tot 30 juni, voor wie zijn aangifte indient via Tax- on-web tot 15 juli. Mochten zich op de laatste dag toch problemen voordoen, waardoor de administratie niet in de mogelijkheid is om tijdig alle aangiftes te verwerken, dan zal zij zich in die gevallen wat betreft de termijn soepel opstellen’, antwoordde Van Overtveldt op een vraag van Kamerlid Luk Van Biesen (Open VLD).

Van Biesen hekelde nog dat bij de vereenvoudigde aangifte fouten zijn gemaakt. Zo wordt geen rekening gehouden met het voordeel van de werkbonus. Van Overtveldt zei dat deze voordelen automatisch meegenomen worden bij de definitieve eindafrekening.

Minister van Financiën johan van Overtveldt ■