“Met Van Impe in vorm moet het lukken”

Ietwat verrassend prijkt het Goma Dakwerken-VDB Steenhouwerij Cycling Team in de Beker van België voor elites en beloften op de derde plaats. Zondag verdedigen Kevin Van Impe en maats die plaats in de Trofee Luk Van Biesen in Kraainem, een interclub categorie 2.

Bron: Het Nieuwsblad

Kevin Van Impe krijgt morgen Davy Vandamme, Jasper Paridaens, James De Boeck, Tom Bracegirdle en Jarno Van Guyse als ploegmaats. De interclub in Kraainem loopt over elf ronden van 13,4 km. Het ploegenklassement van de Beker van België wordt door Rock Werchter-Toekomstvrienden Baal aangevoerd. Royal Cureghem telt zes punten achterstand, Goma Dakwerken-VDB Steenhouwerij moet twaalf punten goedmaken en telt een punt voorsprong op Tops Antiek-Atom 6 en drie op Dovy Keukens-FCC.

“We gaan proberen om die derde plaats vast te houden, met een Kevin Van Impe in vorm moet dat lukken. Jammer genoeg hebben we met wat pech af te rekenen”, zuchtte ploegleider Gerry Vande Pontseele. “Vooral het uitvallen van Guust De Smul is een aderlating. Hij liep bij een val op training een polsbreuk op en is minstens zes weken buiten strijd. Bij die val liep hij ook een diepe vleeswonde ter hoogte van de elleboog op. Nog een paar renners zijn buiten strijd. Pieter Cordeel heeft een hersenvliesontsteking. Jan Van Zeebroeck werd het slachtoffer van een ongeval met de auto, maar hervatte donderdag in Merchtem. Ook Kinsey Hauwaert is out. Alsof dat nog niet genoeg is, belandde verzorgster Romina Teirlinck met een longontsteking in het ziekenhuis. We zullen haar volgende week in de Ronde van Vlaams-Brabant moeten missen.”

Dat neemt niet weg dat Kevin Van Impe het individueel klassement van de Beker van België kan winnen. Op leider Brecht Stas, een pion van Royal Cureghem, telt hij als zesde 33 punten achterstand. Er zijn nog 120 punten te verdienen: zondag in Kraainem, op 21 augustus in Rochefort, een week later in Rummen en op 3 september tijdens de finale in Adinkerke.

“Rochefort valt samen met de Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften, hoe ik dat met al die afwezigen ga oplossen, weet ik nog niet”, besloot Vande Pontseele. “Nee, Kevin Van Impe rijdt de Ronde van Vlaams-Brabant niet. Volgende week reken ik op Jarno Van Guyse, Tom Bracegirdle, Jasper Paridaens, Gauthier Ronsse, James De Boeck en James Wilkinson.” (FHN)