Hulde aan Oudstrijders in Wezembeek-Oppem

img_3344Op donderdag 10 november werd door het gemeentebestuur van Wezembeek-Oppem een herdenkingsplechtigheid georganiseerd  naar aanleiding van de Wapenstilstand aan het monument van de Gesneuvelden. Bij deze plechtigheid was er ook een delegatie aanwezig van de Oudstrijdersbeweging.

Ook Luk Van Biesen bracht in naam van Open Vld Wezembeek-Oppem/Kraainem hulde aan de Oudstrijders en legde bloemen neer bij het Monument, net zoals de KSC Sprint, die vertegenwoordigd was door André Vogels en Patrick Blyaert.

De leerlingen van de basisscholen ‘De Letterbijter’, ‘ La Fermette’ en ‘Heilig Hart College’ brachten op hun eigen manier hulde aan de Oudstrijders.

Zo spraken enkele leerlingen over de Duif als een mooi en lief dier, maar dat tijdens de oorlog vooral werd ingezet voor spionage met camera’s en briefwisseling. Verder haalde de leerlingen aan dat de duif het symbool van de vrede is en dat zij zelf gaan proberen vriendelijk te zijn tegen iedereen en ze vroegen de aanwezigen om hun voorbeeld te volgen, samen met hen.

Verder brachten enkele leerlingen een Oudstrijders ‘rap’ en lazen ze de namen van de gesneuvelde Oudstrijders van hun gemeente, waarvan er toch een aantal als eerbetoon vroeger een eigen straatnaam kregen.

Tot slot konden de leerlingen voor en na de herdenkingsplechtigheid nog een Film gaan zien over de oorlog ’14-’18 zowel in het Nederlands als Frans.