“We staan voor uitdaging”

dsc_0010Wielerclub Sprint uit Wezembeek organiseert al meer dan 60 jaar wielerwedstrijden. Hoogtepunten waren destijds de Brabantse kampioenschappen voor elites zonder contract en beloften. Afgelopen jaar kende de club een reorganisatie in bestuurskringen. Duivel- doet-al André Vogels zocht en vond uiteindelijk een dozijn bestuursleden. Die gaan met steile ambities het nieuwe jaar in.

Bron: Het Laatste Nieuws 

“Onze club stond in het teken van renner Niels Van Laer”, vertelt André Vogels. “Diens grootvader en vader zaten mee in het bestuur. Toen Niels stopte, zijn vader Jos en een aantal medewerkers gevolgd. Politicus Luc Van Biesen is toen de groep komen versterken. Ik heb een goede band met Luc, maar er wordt niet over politiek gepraat (lacht). Uiteindelijk bestaat ons nieuw bestuur uit twaalf leden.”

In 2017 staan naast de mosselkermis van één april drie interclubs op het programma. Zowel de Grote Prijs Luc Van Biesen op 28 mei als de interclub in Kraainem op 23 julie tellen mee voor de Beker van België voor elite z/c en beloften. De wedstrijd in Wezembeek zal een combinatie vormen met de Grote Prijs Impanis. Hoe en wat moeten we de komende weken nog bepraten met de mensen van Berg.”

“Aangezien er in Sterrebeek geen wielerclub meer is, hebben we ons ook geëngageerd om daar op dertig juli een interclub voor juniores op poten te zetten. Die plannen waren er al een tijdje, maar door wegenwerken kon er voor 2017 geen deftige omloop worden uitgetekend.

We staan voor een uitdaging, maar als iedereen zijn taken uitvoert, zullen we er komen.”

Drie politiezones

“Een paar jaar geleden kregen we, op uitzondering van de gemeente Kraainem, amper medewerking. Sindsdien zijn de tijden veranderd en mogen we ook in Wezembeek en Zaventem aankloppen. Dat zal nodig zijn, want onze omloop voor de Sterrebeekse interclub loopt op grondgebied van drie politiezones (Zaventem, Tervuren en Wezembeek, red.).”

“Bovendien zijn er plannen om in 2018 in Tervuren een wielerwedstrijd te organiseren en is ook Zaventem vragende partij. Tervuren wordt vermoedelijk geen probleem, maar Zaventem met zijn vele doodlopende en éénrichtingsstraten zullen we toch van dichterbij moeten bestuderen.”

“Ikzelf ben inmiddels 73 jaar oud en werk al meer dan vijftig jaar voor de club. Als ex-renner ben ik danig door de wielermicrobe gebeten. Onze club heeft al hoogtes en laagtes gekend. Ik hoop dat we met dit nieuwe bestuur de nieuwe uitdagingen zullen waarmaken”, alsnog een ambitieuze André Vogels (DVHO)