Luk Van Biesen trekt Open Vld-lijst

Het bestuur van oppositiepartij Open Vld Zemst heeft tijdens haar laatste bestuursvergadering volksvertegenwoordiger Luk Van Biesen aangeduid als kopman voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Hij was 32 jaar gemeenteraadslid en 6 jaar schepen in Kraainem. “Ik wil de Zemstse liberalen weer op de kaart zetten”, klinkt het.

Bron: Het Laatste Nieuws

Twee jaar geleden verhuisde de volksvertegenwoordiger naar het voormalig klooster der Annonciaden in Zemst, waardoor hij ook afscheid moest nemen van de Kraainemse gemeenteraad. Als bruggenbouwer wil Van Biesen naar eigen zeggen alle Zemstenaren verenigen die alles in het werk willen stellen om de gemeente leefbaar en toegankelijk te maken voor de jonge gezinnen en alleenstaanden. “De gemeente mag zich niet laten sandwichen tussen de steden Mechelen en Vilvoorde. Daarom moeten we waakzaam zijn voor de verstedelijking waarmee Zemst te maken krijgt.”

Enorme uitdaging

Van Biesen beseft echter dat hij voor een enorme uitdaging staat, aangezien Open Vld bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 zeer ondermaats scoorde. Met slechts één zetel belandden de liberalen in de oppositie. “Sinds mijn verhuis naar Zemst keek men bij Open Vld dan ook in mijn richting”, aldus Van Biesen. “Met de hulp van een volksvertegenwoordiger wil de partij opnieuw meer stemmen halen. En dat kan, want bij de parlementsverkiezingen in 2014 scoorden de liberalen wel opnieuw goed.”

De volksvertegenwoordiger mikt minstens op een schepenambt. “Met slechts één zetel mogen we niet pretentieus zijn, maar toch wil ik ook burgemeester Bart Coopman (CD&V) uitdagen”, luidt het. “Het is tijd dat de liberalen Zemst opnieuw mee besturen. Er zijn heel wat talentvolle jongeren binnen de partij en het is nu zaak om een goed blok te vormen tegen oktober 2018.”