Parlementslid Luk Van Biesen in zijn favoriete frituur: “Krokante friet met tartaar”

45e9a9af-e883-4621-858b-333d7745da8f_originalZaterdag is bij de familie van parlementslid Luk Van Biesen dé frietjesdag bij uitstek. De familie heeft dan afspraak in ‘het klooster’, het historisch pand dat Luk in Zemst kocht.

Bron: Het Nieuwsblad

Die momenten koesteren we”, zegt hij. “We praten bij over de voorbije week en steken samen een frietje. Dat is genieten in vele vormen. Voor de frietjes moeten we niet ver gaan. Het frietkot van Marc staat op de parking van het gemeentehuis en dat is maar een goeie boogscheut ver. Let wel ik ga daar niet omdat het gemakkelijk is. Marc bakt de frietjes zoals ik ze graag heb; goudgeel en licht krokant. Met een kwak huisbereide tartaar en een goed gekruide saté erbij is mijn persoonlijk frietmenu compleet. Eigenlijk is dat frietmoment op zaterdag niet de gemakkelijkste combinatie met mijn culinaire agenda als politicus, want ieder weekend is er wel ergens een eetfestijn, met en zonder frieten, waar ik als volksvertegenwoordiger niet onderuit kan.”

“Aaneensluitende vergaderingen in het parlement worden vaak overbrugd met een broodmaaltijd of een koude schotel waar dan steevast frietjes bij besteld worden. Twee van mijn kinderen, die voor dokter en apotheker studeren, houden discreet toezicht op mijn eetgewoonten en Body Mass Index”, zegt Van Biesen. “Mijn hart ging al eens in alarm, maar daarvoor hoef ik de frieten niet helemaal te mijden. Wie geobsedeerd is om gewicht te verliezen en de frituur gaat afzweren wordt vaak een ongezellige mens. Eén frietje in de week zal het verschil niet maken.” (jdw)

jdw ■