Elk kind gelijk voor fiscus – “Voorstel krijgt onze steun” (Van Biesen, Open Vld)

“Het gelijkstellen van de belastingvrije som voor elk kind ten laste krijgt onze steun.” Dat zegt Luk Van Biesen, specialist Financiën van Open Vld, in reactie op het voorstel van Johan Van Overtveldt (N-VA).

Bron: Belga

Minister van Financiën Van Overtveldt wil naar eenzelfde belastingvrije som voor elk kind ten laste, schrijven de kranten van De Persgroep. Momenteel stijgt de fiscale aftrek progressief naargelang het aantal kinderen ten laste. Als het voorstel van N-VA erdoor komt, krijgen we een uniform systeem. Het bedrag zou op zo’n 2.300 euro liggen.

“Ieder kind moet gelijk worden behandeld”, vindt ook Luk Van Biesen. “Al moet er wel rekening worden gehouden met specifieke situaties, zoals alleenstaanden met kinderen. Zij zijn gevoeliger om in de werkloosheidsval te raken.” Volgens het Kamerlid zal de hervorming weinig problemen opleveren voor grote gezinnen. “Uit studies blijkt dat het in België net de iets rijkere gezinnen zijn die meer kinderen hebben.”

Van Biesen bevestigt dat het initiatief van de minister niet zomaar een ballonnetje is, maar wel degelijk voorligt op de onderhandelingstafel. “Het juiste bedrag van de aftrek is echter nog niet concreet, het gaat nu meer om het algemeen principe”, zegt hij.