Panama Papers: eindclonclusie

DKQoDLXW0AEHMvT.jpg-largeDe meerderheidspartijen sloten vorige week donderdag een akkoord over het eindrapport van de bijzondere commissie Panama Papers. Het eindrapport stelt meer dan 130 aanbevelingen voor die de fiscale fraudebestrijding in de volgende tien jaar moeten bijsturen.

Het borduurt verder op de aanbevelingen van de onderzoekscommissie Fiscale Fraude van jaren geleden.  In de beide commissies was ik eerste ondervoorzitter en hield dus de pen in de hand. Nu opnieuw hebben wij de commissie moeten bijstaan. Voor de eerste maal zijn wij verplicht geweest om een meerderheidstekst neer te leggen omdat de oppositie niet bereid was tot een noodzakelijk compromis. Zo werd de uiteindelijke tekst omgebogen van een politiek pamflet tot een waardig parlementair stuk.

Klik hier voor het rapport.