Panama Papers: commissievoorzitter Laaouej dreigt steun aan eindrapport op te zeggen

‘Als jullie zo voortdoen, zal ik jullie rapport niet steunen. Ik zal tegenstemmen’, dreigde de PS’er tegen de meerderheid. Het eindrapport van de parlementaire commissie rond het fiscale schandaal van de ‘Panama Papers’dreigt geen steun te krijgen van de commissievoorzitter, Ahmed Laaouej (PS).’Als jullie zo voortdoen, zal ik jullie rapport niet steunen. Ik zal tegenstemmen’, dreigde hij tegen de meerderheid.

Bron: Knack

Vandaag wordt een hele dag gedebatteerd in de commissie Panama Papers, maar slechts een handvol amendementen van de oppositie zijn al aanvaard.

Hoewel volgens Luc Van Biesen (Open VLD) twee derde van de aanbevelingen unaniem zijn goedgekeurd, is er over heel wat cruciale punten toch onenigheid, stelt Laaouej vast. Dat bleek onder meer het geval voor het bankgeheim, de kaaimantaks, de verjaringstermijn voor ernstige fiscale fraude met een internationale dimensie,…

‘Ik herinner er u aan dat u, meerderheid tegen oppositie, beslist heeft om de tekst van de meerderheid te gebruiken als basistekst, in plaats van de tekst van de experts’, aldus de commissievoorzitter. En in die meerderheidstekst, goed voor 130 aanbevelingen in de strijd tegen de fiscale fraude, blijkt er dinsdag nauwelijks ruimte voor aanpassingen.