Voormalig schepen Ella De Neve tweede op provincielijst van Open VLD

Dat gedeputeerde Walter Zelderloo (Dilbeek) lijsttrekker is, was al bekend. De grote verrassing is dat gewezen Merchtems schepen Ella De Neve, die nu in Wolvertem woont, meteen de tweede plaats toebedeeld. Ella De Neve nam in 2016 ontslag als eerste schepen in Merchtem. Ze zei toen de lokale politiek vaarwel omdat ze meer tijd wilde investeren in haar gezin en het bedrijf van haar partner Gunther Van Doorslaer in Wolvertem. Maar het kriebelt blijkbaar en De Neve heeft er nu weer zin in. Ze stelt zich daarom kandidaat voor de provincieraad. “Een ander niveau, een nieuwe uitdaging”, zegt ze zelf.

Uittredende provincieraadsleden Steven Elpers (schepen in Merchtem) en Roger Heyvaert (oud-burgemeester van Meise) staan op de derde en elfde plaats. De lijst wordt verder versterkt met gekende waarden zoals muzikant Bob Savenberg (Dilbeek).

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Merchtem), EU-parlemenstlid Lieve Wiernick (Zaventem) en Federaal Parlementslid Luk Van Biesen(Zemst) zullen als trio de lijst duwen. De provincieraad wordt na de verkiezingen wel qua zetels gehalveerd: van 72 naar 36. Er zijn ook twee gedeputeerden minder. Dat komt door de hervormingen die de Vlaamse regering doorvoerde. (jhw)

Bron: Het Nieuwsblad