Ella De Neve daagt andere kandidaten uit met ‘ChELLAnge’

Kandidaten op de provincielijst van Open VLD moeten er wel wat voor over hebben. Kandidate Ella De Neve (37) uit Meise daagt hen van op de tweede plaats namelijk uit met de ‘Chellange’. En gemakkelijk komen ze er niet vanaf.

Bron: Het Nieuwsblad

“Ik ben sinds mijn tienerjaren politiek actief in Merchtem, waar ik opgroeide. Campagne voeren, is niet alleen panelen plaatsen en eetfestijnen aflopen”, vertelt Ella De Neve, die haar zesde campagne ingaat.

“Het gaat ook om betrokkenheid met mensen. Daarom ben ik op het idee gekomen om een challenge te doen samen met enkele medekandidaten die ik personaliseer naar de ‘chELLAnge’. Op deze ludieke manier breng ik enkele thema’s die mensen aanbelangen extra in de kijker.”

De eerste uitdaging was om in 20 minuten het meeste zwerfvuil op te ruimen. Ella won van Peter Maertens. Samen hebben ze in 20 minuten liefst 32 kilogram zwerfvuil op de Haachtsestenweg in Kampenhout opgeruimd. Maar de tweede ‘chellange’ was moeilijker: Ella: “Het is al lang geen nieuws meer dat de Merchtemse Steltenlopers internationaal gekend zijn. Sinds juni van dit jaar werd deze traditie ook erkend als cultureel erfgoed. Daar mogen we als Vlaams-Brabander best fier op zijn. Daarom daagde ik mijn medekandidaat Micheline Vermeulen uit Grimbergen (8ste plaats provincie) uit om het langste op stelten te stappen.”

Dieren

Ella De Neve zette het meeste stappen en won. Andere kandidaten op de lijst mogen zich aan nog meer uitdagingen verwachten tot vlak voor de verkiezingen: blind streekproducten proeven (Luk Van Biesen uit Zemst), de oudste marktbezoeker (op)zoeken en er een babbeltje mee slaan (Eva De Bleeker, Hoeilaart), de meeste foto’s maken met dieren in het kader van de werelddierendag (Roger Heyvaert, Meise) en de meeste verschillende nationaliteiten zoeken op de jaarmarkt in Dilbeek (Walter Zelderloo, lijsttrekker). (jhw)