Een kort verslag over de Herfstzitting van het NATO-parlement in Halifax

Afgelopen week verbleef Luk Van Biesen in Halifax (Canada) voor de herfstzitting van het NATO-parlement. Een kort verslag hieronder.

België heeft zeven zetels in het NATO-parlement . De Kamer duidde Luk aan als één van die zeven. Vorig jaar werd Luk in Boekarest verkozen tot Vicepresident van het comité voor transitie, economie en veiligheid.  Dit jaar werd Luk opnieuw verkozen tot Vicepresident en haalde hij het van een Amerikaan, een Turk en een Fransman.

Het NATO-parlement stelt enerzijds resoluties op die bindend zijn voor de diverse parlementen van de NATO-lidstaten. Anderzijds maakt zij rapporten op over nieuwe uitdagingen op defensievlak. Dit jaar werkte Luk o.a. mee aan het rapport over de klimaatverandering en over de energievoorziening van de lidstaten. De goedgekeurde resoluties kan je hieronder terugvinden. Het NATO-parlement komt driemaal per jaar samen in een verlengd weekend. Eén zitting wordt gehouden in Brussel, de herfst- en lentezittingen worden gehouden in één van de lidstaten. De laatste sessie ging door in het winterse Halifax (Canada).

Kijk hier voor meer informatie over het Nato-parlement.