Al twee raadsleden vervangen

De publieke opkomst voor de installatievergadering van de Zemstse gemeenteraad was groot. Velen moesten rechtstaan of in de gang het verloop volgen. Twee verkozen raadsleden hebben zich meteen op de installatievergadering laten vervangen.

Bron: Het Nieuwsblad

Piet Van Grunderbeeck (N-VA) en Jan Verdoodt (CD&V) doen afstand van hun mandaat. Hun plaatsen worden ingenomen door de eerste verkozen opvolgers Cédrique Moens voor de N-VA en Anneleen Kempeneers voor de CD&V. Beiden zijn nieuwkomers in de gemeentepolitiek. Met zijn 20 jaar is Cédrique Moens ook het jongste lid van de gemeenteraad. Nieuw in de Zemstse politiek is ook Luk Van Biesen. Hij zetelde 32 jaar in de gemeenteraad van Kraainem, waar hij ook zes jaar schepen was, verhuisde dan naar Zemst en start er nu een nieuwe periode als raadslid voor de Open VLD.

In tegenstelling tot haar voorganger Bart Coopman combineert Veerle Geerinckx (N-VA) het voorzitterschap van de gemeenteraad niet met haar ambt van burgemeester. Serge Verhaeghe (N-VA) werd tot voorzitter verkozen en zal de zittingen leiden. (jdw)