Slachtoffer

Luk Van Biesen (Open Vld) moet afscheid nemen van de Kamer. Hij heeft recht op een uittredingsvergoeding van 117.000 euro – maar ook daar zit het Van Biesen niet mee. “Ik ben slachtoffer van het nieuwe regime,” zegt hij op Knack.be. In 2014 nam hij een deel van zijn vergoeding op. “Dat wordt afgetrokken van de compensatie die ik nu zal krijgen.”

Bron: De Morgen

Griezel

“Ik zou niet willen dat mijn dochter later met zo’n griezel zou thuiskomen.” In een interview met Humo is Zuhal Demir (N-VA) is heel duidelijk: Dries Van Langenhove vindt ze maar niets. Als toekomstig schoonzoon – of als toekomstig coalitiegenoot. “Als die partij (Vlaams Belang) proper wil zijn, moeten de vuile jongens eruit. Van Grieken profileert zich als Mister Proper, maar Filip Dewinter en Dries Van Langenhove zijn vuile lijsttrekkers.”

Time-out

Antwerps schepen voor Markten en Foren Ludo Van Campenhout(N-VA) heeft een ’time-out’ ingelast. Hij is in India om te herbronnen na de verkiezingsnederlaag van de N-VA. Van Campenhout stond op de Kamerlijst van de partij maar raakte verrassend genoeg niet verkozen. Op de officiële opening van de Sinksenfoor was hij zaterdag dan ook nergens te bespeuren. “Het spijt hem dat hij er niet bij kan zijn”, zei havenschepen Annick De Ridder.