Jong Vld Zemst gaat van start!

IMG_1267Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Open Vld Zemst werd met enige fierheid bekendgemaakt dat Zemst nu ook kan rekenen op een jongerenafdeling binnen Open Vld, namelijk Jong Open Vld Zemst. Het bestuur dat voor de oprichting van Jong Vld gezorgd heeft, bestaat momenteel uit negen leden, namelijk Christophe Crets, Erin Lesage, Jonathan De Mulder, Jurgen Segers,  Sophie Steenmans, Steffie Verheyden,  Sven Vandendael, Timothy Deheijn, Tom Coen. 

Jonathan De Mulder werd verkozen als voorzitter van deze groep. “De verkiezingen hebben ons wakker geschud. Het was duidelijk dat de ondertussen al goed aangedikte groep jongeren hun eigen koers moest beginnen varen. Daarom hebben we nu dit initiatief genomen.” aldus de voorzitter.

Om hun initiatief een hart onder de riem te steken, kan Jong Vld rekenen op de steun van twee ervaren politiekers, namelijk gewezen jong-Vld regiovoorzitter Ella de Neve (1e schepen Merchtem) en Luk Van Biesen (Volksvertegenwoordiger).  “Ik was aangenaam verast toen ze mij vroegen meter te zijn van hun jongerenafdeling en heb geen seconde getwijfeld.  Als gewezen jong-Vld regiovoorzitter kan ik zulke initiatieven enkel maar aanmoedigen en hoop ik dat Jong Vld Zemst een voorbeeld kan zijn voor andere gemeenten waar nog geen jongerenafdeling bestaat” aldus Ella De Neve.

Ook Luk Van Biesen moest geen seconde twijfelen om het peterschap te aanvaarden : “ Zelf ben ik op jonge leeftijd in de politiek gestapt en het doet mij dan ook plezier dat politiek nog leeft onder de jeugd. Het enthousiasme van deze bende kan ik alleen maar aanmoedigen en ikzelf zal hen steunen waar nodig”.

“Samen met deze groep kan het niet anders dan dat we gehoord worden in Zemst en zal er rekening moeten gehouden worden met de jeugd van Zemst. Jong Open Vld Zemst zorgt ervoor dat de jeugd ook inspraak krijgt” aldus Jonathan De Mulder.