Jong Vld Zemst steunt het nieuwbouwproject van het Jeugdhuis De Caravan met een cheque van 500,00 euro

IMG_1953Afgelopen zaterdag overhandigden Jong Vld Zemst, samen met Open Vld, een cheque van 500,00 euro aan het Jeugdhuis De Caravan. Het geld is afkomstig van enkele inzamelacties van Jong Vld Zemst, met onder andere hun kerstballenverkoop tijdens de kerstmarkt van Zemst. 

De keuze voor het Jeugdhuis De Caravan was evident zegt Jong Vld Zemst: “ We zijn zelf nog jong en gaan graag ook eens weg. De jeugd in Zemst heeft nood aan plaatsen die voor hen zijn om een avondje weg te gaan. Zo ook het jeugdhuis De Caravan in Elewijt. Echter was het jeugdhuis dringend op zoek naar een nieuwe locatie en hebben deze ook gevonden in de Driesstraat. Maar het jeugdhuis heeft op zijn weg naar een nieuwbouw reeds wat tegenslagen gekend, waardoor de nieuwbouw nog niet in de startblokken staat. Met onze cheque proberen we de stap naar een nieuwbouw dichterbij te brengen”.

Momenteel bestaat het jeugdhuis uit enkele containers, welke op een jeugdige manier aangekleed zijn. Jong Vld Zemst en het Jeugdhuis De Caravan willen de jeugd een plaats geven om veilig weg te gaan, dat de ouders weten waar hun kinderen zijn en dat ze gerust kunnen zijn. “Behalve een plaats om samen iets te drinken willen we vooral een plek geven waar jongeren in hun eigen dorp terecht kunnen voor ontspanning. Wat een pak veiliger is dan bijvoorbeeld met de fiets naar Mechelen te trekken” aldus Yannick Degreef (voorzitter Jeugdhuis De Caravan).

Sinds afgelopen zaterdag is iedereen dus welkom in het Jeugdhuis De Caravan.