Open-oppositie vraagt ontslag omstreden schepen

KRAAINEM – De storm rond Thierry Van De Plas, schepen in faciliteitengemeente Kraainem, is nog lang niet gaan liggen.

Bron: Het Nieuwsblad

Van De Plas kwam dit weekend onder vuur te liggen nadat bekend was geworden dat hij op de sociale netwerksite Facebook had geschreven dat gaskamers een verzinsel zijn. cdH zette Van De Plas meteen uit de partij en het schepencollege van Kraainem ontnam hem maandagavond al zijn bevoegdheden. Van De Plas zelf weigerde zijn ontslag.

Ondertussen vraagt ook gemeenteraadslid van de Nederlandstalige eenheidspartij in Kraainem Open, Luk Van Biesen, zijn ontslag. ‘Door de rechtstreekse verkiezing van schepenen kan de meerderheid hem niet dwingen tot ontslag’, zegt Van Biesen.

‘Dat de heer Vanden Plas blijft zetelen als schepen zonder bevoegdheid is zijn keuze. Beter ware het dat hij de eer aan zichzelf houdt en dat hij de politiek verlaat. Iemand die dit soort uitspraken doet, heeft geen toekomst als mandataris of als bestuurder van een gemeente. Daarom deze publieke uitnodiging aan de schepen: maak het niet erger en stop er mee. Wij zullen deze vraag agenderen op de gemeenteraad van 4 november.’