Luk Van Biesen neemt na 32 jaar ontslag uit gemeenteraad Kraainem

Kamerlid Luk Van Biesen (Open Vld) neemt omwille van zijn drukke parlementaire activiteiten ontslag uit de gemeenteraad van faciliteitengemeente Kraainem. De 54-jarige Van Biesen zetelde sinds 1982 onafgebroken in deze gemeenteraad voor de Vlaamse eenheidslijst, die sinds meer dan een decennium de naam Open draagt. In de periode 1998-2004 was hij er ook schepen.

Bron: Belga

“In de praktijk was het de afgelopen maanden altijd vlug vlug van het parlement naar de gemeenteraad. Tijdens de laatstegemeenteraadszitting moest ik even terugnaar de Kamer om er te gaan stemmen. Het was daarom veel beter om dit lokaal mandaat

 

af te staan aan jonge mensen zoals mijn opvolger en Open-voorzitter Luc Timmermans die hier dag in dag uit aanwezig zijn. Met zijn nieuwe ideeën beschouw ik hem als een sleutel voor de toekomst”, aldus Van Biesen.

In 32 jaar tijd miste Van Biesen naar eigen zeggen slechts drie gemeenteraden. In het verleden nam hij omwille van een parlementair mandaat echter ook al eens ontslag uit een schepenmandaat ten voordele van de pas overleden Louis Hereng. Dat was medio 2004 toen hij voor het eerst zijn intrede maakte in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Belga ■