Belbus dreigt te verdwijnen

Enkele dagen geleden kondigde schepen van Mobiliteit, Jan Verdoodt (CD&V), aan in lokale media dat De Lijn verschillende lijnen van de belbussen mogelijks zou schrappen, zo ook de lijnen van Vilvoorde en Zemst. Open Vld contacteerde De Lijn en vroeg om meer informatie. “Alle informatie werd bezorgd aan het gemeentebestuur, waar wij ook uitleg zijn gaan geven” klonk het bij De Lijn. Verder werd Open Vld geïnformeerd dat het gemeentebestuur tot 20 maart de tijd heeft om tegenargumenten op te werpen om alsnog de Belbus te redden. Pas dan zal er uiteindelijk beslist worden over de Belbus.

“Zemst is een landelijke gemeente en veel mensen op leeftijd maken gebruik van de belbus om mobiel te blijven. De bouwvan seniorenwoningen buiten het centrum was indertijd geen doordachte beslissing en ook toekomstgericht zou hier beter over nagedacht moeten worden” aldus Open VLD. Indien de Belbus verdwijnt dient er een oplossing aangeboden te worden voor de inwoners die momenteel enkel beroep kunnen doen op de Belbus, zodoende de mobiliteit van de inwoners te Zemst niet te beperken.U kan, als inwoner van Zemst en eventueel Belbus gebruiker, al uw argumenten met betrekking tot het behoud van de Belbus doorgeven aan ons of aan het gemeentebestuur. Dit kan via onze on-line kanalen, via e-mail: [email protected] of per post: Katia De Vreese, Tervuursesteenweg 501, 1982 Elewijt of rechtstreeks bij het gemeentebestuur.