Uitnodiging: Subcommissie Rekenhof organiseert colloquium over corruptiebestrijding in België vandaag

ColloquiumOnder het voorzitterschap van Luk werden er in de 52ste legislatuur meerdere colloquia georganiseerd door de subcommissie Rekenhof, waaronder een colloquium over de interne en externe controle bij de financiële stromen van en naar Europa, “Europese Unie: opbrengst of kost?”. Aangezien Luk opnieuw voorzitter is van deze subcommissie wil hij deze traditie verder zetten, door jaarlijks minstens één colloquium te organiseren.

Luk nodigt u graag uit op vrijdag 27 maart 2015 vanaf 14u in het Federaal Parlement voor het eerste colloquium van de 54ste legislatuur. Dit colloquium is volledig gratis.

Het colloquium zal gaan over “de corruptiebestrijding in België vandaag” en gaat in samenwerking met het prestigieuze Centrum voor de Studie van het Europees Strafrecht o.l.v. Francis Destrebeck, advocaat-generaal van het hof van beroep te Gent.

Corruptie komt, vaak in verdoken vorm, voor in de publieke én in de private sector en heeft een hoge maatschappelijke kostprijs. Daarom is het van belang dat corruptiebestrijding efficiënt wordt aangepakt, zowel op nationaal als op Europees niveau.

Welke vormen van corruptie kennen we en hoe kunnen ze worden tegengegaan zal beantwoord worden door onze gastsprekers gaande van de voorzitter van het Rekenhof, de minister van Justitie, afdelingshoofd van de Europese Commissie, afdelingshoofd van GRECO en PWC-specialist partner.

Inschrijven is verplicht en kan door een e-mail te sturen met uw gegevens naar: [email protected] of per fax: 02/549.84.98. Opgepast het aantal deelnemers wordt beperkt tot 120. Dus haast je maar.

Luk hoopt u van harte te mogen verwelkomen.

Klik hier voor de uitnodiging in het Nederlands

klik hier voor de uitnodiging in het Frans