“We willen graag nog een trapje hoger”

Op twee augustus volgt de slotmanche in het naburige Kraainem. Ondervoorzitter Louis Vogels : ” We organiseerden elk seizoen wedstrijden

voor zowel nieuwelingen, juniores als liefhebbers. De laatste jaren trokken we telkens het provinciaal kampioenschap voor eliterenners zonder contract en beloften naar ons. Sinds vorig jaar hebben we de interclub tweedaagse of ‘Grote Prijs Luk Van Biesen‘ uit de grond gestampt. Niet makkelijk, want het blijft moeilijk medewerkers te vinden. Er is maar beperkte interesse van de bevolking en de verkeerssituatie laat enkel wedstrijden op zondag toe. Maar met Jos Van Laer en Dennis Croon hebben we ons bestuur toch danig versterkt. Dennis Croon is een ex-renner die voor onze club uitkwam. Jaren heb ik moeten smeken. Uiteindelijk is hij bij de club teruggekomen. Dennis kent het reilen en zeilen in de wielerwereld: zo’n profiel had de club nodig.”

Bron: Het Laatste Nieuws


“Onze eerste editie in 2014 was een succes”, weet secretaris Jos Van Laer. “De Australiër Georges Tensley werd winnaar en rijdt inmiddels in de beloftenploeg van Lotto-Soudal. Jammer genoeg zijn nu net deze ploeg en Etixx-Quick-Step de twee grote afwezigen zondag. Niettemin hebben we een deelnemersveld van meer dan twintig ploegen en 150 renners aan de start. Volgend jaar vieren we ons zestigjarig bestaan en dan willen we een trapje hoger. Ik heb daar goede hoop in.”

De Trofee Luk Van Biesen wordt zondag gereden. Het knooppunt van de koers situeert zich op de Sportpleinlaan. Het startschot wordt om 14 uur gegeven. Het peloton moet 12 ronden van 11,9 km afwerken. Er wordt een klassement opgemaakt met de wedstrijd in Kraainem op 2 augustus. Meer info: 0475/79.01.05.  (DVHO)