“NMBS, Vernieuw station Weerde”

Kamerlid en inwoner van Zemst Luk Van Biesen (Open Vld) wil dat de NMBS en Infrabel geld vrijmaken voor de treinstations in Zemst. Vooral de situatie in Weerde moet volgens hem aangepakt worden. “De te kleine parking en verouderde perrons storen de reizigers.”

Bron: Het Laatste Nieuws

Volgens Van Biesen is de parking aan het station in Weerde niet op maat van het aantal reizigers. “Wie na 7.30 uur de parking op rijdt, moet vaak zoeken naar een plaats om de auto kwijt te geraken. Ook de staat van de parking laat te wensen over, waardoor de reizigers vaak moeten parkeren tussen en in de plassen, of half in de berm.” Ook de perrons 3 en 4 zijn dringend aan vervanging toe. “De perrons 1 en 2 kregen vijf jaar geleden al een opknapbeurt, maar die worden amper gebruikt. De stoptreinen houden aan de twee verouderde perrons halt. Onlogisch.”

De NMBS en Infrabel lieten inmiddels weten dat er 200.000 euro vrijgemaakt wordt voor de uitbreiding van de parking en mogelijk wordt ook een deel van een terrein van de spoorwegmaatschappij ter beschikking gesteld aan de gemeente om een tijdelijke parking aan te leggen. Plannen voor een renovatie van perrons 3 en 4 zijn er voorlopig niet. (RDK)