10% meer vertragingen

Door de inwerkingtreding van het nieuwe vervoersplan (in voege vanaf 14 december 2014) werd het vertrek- en aankomstuur van enkele treinen op de lijn Antwerpen – Brussel gewijzigd. Zo ook voor de treinen die halt houden in het station van Weerde en Eppegem. De nieuwe dienstregeling verplicht heel wat schoolgaande kinderen de trein vanuit Weerde of Eppegem veel vroeger te nemen.

Luk van Biesen, volksvertegenwoordiger voor Open Vld en sinds kort ook inwoner van Zemst, vroeg de minister van Mobiliteit of er bij de evaluatie rekening kon gehouden worden met het aantal klachten van inwoners die de trein nemen. De minister liet ons weten dat er bij de aanpassingen in het nieuwe transportplan werd gekozen om de stroptreinen aansluitingen te geven in Mechelen. Dat de inwoners (schoolgaande kinderen) van Zemst hierdoor vroeger een trein dienen te nemen had hierop geen invloed.

Tenslotte vroeg Luk Van Biesen ook het stiptheidspercentage op van de IR-b verbinding Antwerpen – Nijvel in 2014. In de tabel hiernaast kan u de gegevens terugvinden. Tevens kan u het stiptheidspercentage van de lijn 25 (Antwerpen-Brussel) voor 2014 terugvinden. Cijfers zijn tot net voor de nieuwe dienstregeling.
stiptheidstabel-burgerkrant-zemst2015v4