Rutger Wouters snelste in Wezembeek-Oppem

De Grote Prijs Luk Van Biesen in Wezembeek-Oppem werd gewonnen door Rutger Wouters. De Limburger was de snelste van een selecte kopgroep. Voor hun zestigjarig bestaan kregen de organisatoren van KSC Sprint van de renners een boeiende finale als geschenk.

Bron: Het Laatste Nieuws

De eerste aanvals-pogingen zorgden voor niet meer dan een goede schifting. Op drie ronden van het einde werd de finale echt ingezet. Thomas De Troch waagde zijn kans. “Na mijn winst in Kester voelde ik dat het vertrouwen er was. Enkele renners kwamen aansluiten, maar de verstandhouding was onvoldoende om stand te houden.”

Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van een vijftiental renners. Opnieuw trok Thomas De Troch ten aanval. De renner van Prorace vocht moedig tegen zijn belagers, maar werd andermaal ingerekend. De Troch begon de sprint van ver, maar werd voorbijgestoken door Rutger Wouters en Yves Coolen. Met een derde plaats kreeg de Galmaardenaar niet echt loon naar werken.

De Vlaams-Brabanders waren trouwens op de afspraak. Glenn Debruyne sprintte ondanks ‘slechte’ benen mooi naar de vijfde plaats. Daarmee bleef hij Boris Van Renterghem nog net voor. Niels Merckx strandde op de negende plaats en Joeri Jacobs werd verdienstelijk tiende.

Rutger Wouters is in de regio minder gekend, maar kan adelbrieven voorleggen. “Het was al mijn derde overwinning in enkele weken tijd. Ik moet het hebben van mijn snelheid. Die kon ik in Wezembeek-Oppem maximaal aanwenden. Winst in een interclub maakt het natuurlijk dubbel zo leuk.”

(EVL)