Optima-debacle: Open Vld opent aanval op Crombez

Het Optima-debacle draait uit op een politiek moddergevecht. “Een fraudeonderzoek strandde nadat John Crombez Optima bezocht”, vuurt Open Vld. “Onwaardig en onjuist”, zegt sp.a.

Bron: Het Laatste Nieuws

Door in opspraak geraakte ‘rode krokodillen’ als Luc Van den Bossche resoluut te laten vallen, koos Crombez gisteren de vlucht vooruit in de Optima-affaire. “Wie zijn gat verbrandt, moet op de blaren zitten – sp.a’er of niet”, zei de jonge partijvoorzitter. Maar nog geen uur later werd hij zelf keihard in de flank gereden door Open Vld-Kamerlid Luk Van Biesen. “In 2011 start de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) een onderzoek naar fraude bij Optima. Vervolgens bezoekt Crombez het bedrijf en niet veel later draait het onderzoek in de soep. Ik kan niet bewijzen dat hij zijn invloed aanwendde, maar de timing is eigenaardig.”

Crombez: “De suggestie dat ik behalve de BBI ook het gerecht beïnvloed zou kunnen hebben, is een parlementair onwaardig. Wat Van Biesen zegt, is bovendien onjuist: het BBI-onderzoek naar Optima loopt nog steeds.” De sp.a vraagt nu zelf een parlementair onderzoek naar de rol van overheid en politiek in de Optima-affaire. (DDW)