“Getraind op mijn sprint”

Jochen Deweer behaalde gisteren zijn vijfde overwinning van het seizoen. Een toevalstreffer was die zege niet. De Harelbekenaar had de voorbije dagen speciaal zijn sprint getraind om in Kraainem te kunnen uitpakken. Hij deelt nu ook de leidersplaats in de Beker van België met Yves Coolen.

Bron: Het Laatste Nieuws

In de eerste ronde al stak Laurens Roels de lont aan het vuur. “We startten met Brecht Stats als kopman. Hij verdedigde zijn klassement in de tweedaagse, nadat hij eerder in Wezembeek-Oppem sterk voor de dag kwam. Veel vrijheid kreeg ik evenwel niet in die aanvangsfase.”

Nadien waagden negen vluchters hun kans. Jordi Andries, Maarten Vlasselaer, Jens Moens en Mathijs Paasschens moesten de Vlaams-Brabantse eer hoog houden. Het negental mocht meerdere ronden in de spits rijden, maar de voorsprong overschreed zelden de kaap van de minuut. Pauwel Verhulst viel vooraan weg met een bandbreuk. Toch werd de groep weer ingerekend. Opnieuw waagden negen renners hun kans. Deze keer verdedigden Rutger Roelandts, Tom Timmermans en Ayco Bastiaens onze provinciale kleuren. Hoewel er veel schoon volk vooraan zat, kwam het niet tot een definitieve vlucht. Ook Han Devos en Stijn De Pauw kenden geen suces. De race draaide uiteindelijk uit op een massasprint.

Jochen Deweer haalde het met duidelijk verschil voor Yves Coolen en Niels Reynvoet. Tom Timmermans werd achtste. De laureaat genoot achteraf. “Ik had speciaal mijn sprint getraind. Vooraf had ik er al een goed oog op. Aanvankelijk reageerden mijn ploegmakkers wat paniekerig toen negen renners wegreden. Desondanks hebben ze bergen werk verzet. Ik moet hen uitgebreid bedanken. Ik had hen gevraagd om me als vijfde uit de laatste bocht te laten komen. Dat deden ze perfect. De laatste rechte lijn was vals plat, een kolfje naar mijn hand.”

Tevreden Coolen

Yves Coolen kon achteraf gezien wel leven met de tweede plaats. “Ik werd op mijn waarde geklopt”, gaf hij achteraf ruiterlijk toe. “In de laatste bocht moest ik even in de remmen. Daardoor moest ik terug optrekken en dat kostte krachten. Jochen was sneller in de laatste rechte lijn. Het is wel leuk dat we beiden nu samen de leidersplaats delen in de Beker van België. Ik zit in een uitstekende vorm, want donderdag werd ik in Hulshout ook al tweede in de Schaal Marcel Indekeu.”

ERIK VANDEWEYER ■