Open Vld Wokra en Europees Parlementslid Lieve Wierinck nodigen Europeanen uit

14794135_10154748707357125_1268493444_nOp de voorlaatste dag van september nodigde Luk, samen met Open vld Kraainem/Wezembeek-Oppem en Europees Parlementslid Lieve Wierinck al de Europeanen uit voor een ‘Get Together of European Liberals and Democrats from “De Rand” ’.

Het opzet van de avond was om de Europeanen, die in onze gemeenten wonen, meer uitleg te geven over de verkiezingen 2018 en hoe ze hieraan mee kunnen participeren. Zo kregen ze meer uitleg voor wat ALDE ‘Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa’ staat en hoe de verkiezingen in 2018 zullen verlopen.

Verder werden ze ook warm gemaakt om zelf mee deel te nemen aan de lokale politiek. Sommige van de genodigden wonen al meer dan 20 jaar in België, maar wisten niet dat ze kunnen en mogen deelnemen aan de verkiezingen. Tijdens de avond werd ook duidelijk dat velen niet weten dat ze zich voor de verkiezingen moeten registreren bij hun gemeente alvorens ze mogen/kunnen gaan stemmen.

Op het einde van de avond werden de genodigden nog getrakteerd op een walking dinner en een boekvoorstelling het laatste boek van Guy Verhofstadt “De Ziekte van Europa”.

De komende jaren zullen er nog meerdere bijeenkomsten georganiseerd worden om Europeanen die wonen in onze gemeenten attent te maken van hun belang tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Want ook zij hebben een stem in het lokaal beleid!