Nieuw bestuur houdt wielerclub KSC Sprint in leven

KSC Sprint vierde vorig jaar haar 60ste verjaardag, maar net in het feestjaar werd de toekomst van de club onzeker. Met de komst van een nieuw bestuur kon het voorbestaan van de wielerclub toch verzekerd worden. Afgelopen weekend organiseerde KSC Sprint de succesvolle wedstrijd Lotto Beker van België.

Bron: Het Laatste Nieuws

De zestigste verjaardag van KSC Sprint leek vorig jaar in mineur te eindigen, want het voortbestaan van de club was uiterst onzeker. Enkele maanden geleden kreeg de wielerclub een nieuw bestuur en dat betekende de redding. “We streefden naar een mix van kennis door ervaring en vernieuwing door verjonging”, zegt voorzitter Luk Van Biesen. “En daar ben ik trots op. Het is immers niet zo evident om jongeren naar de bestuurskamer van een wielerclub te halen om wedstrijden te organiseren.””Het is dankzij Van Biesen dat de reddingsoperatie van KSC Sprint ingezet werd”, zegt Bruno Eulaerts, die verantwoordelijk is voor de relaties met de Wielerbond. “In een wielerwereld die volop aan het veranderen is, vonden we het belangrijk om de lange en rijke traditie van KSC Sprint te verzekeren door te vernieuwen.”

Lotto Beker van België

Met de wedstrijd Lotto Beker van België stond de wielerclub voor een grote uitdaging. Zondag stonden de elites zonder contract en de U23 beloften aan de start in de L. Marcelisstraat. Voor de eerste keer werd er ook een wielerdorp opgericht.

(RDK)