Vernieuwde KSC Sprint organiseert drie wedstrijden

dsc_0010Wielerclub KSC Sprint vierde in 2016 haar zestigste verjaardag. Tijdens de winterperiode werd binnen de VZW Sprint een nieuw bestuur samengesteld. We streefden naar een mix van kennis door ervaring en vernieuwing door verjonging. En daar ben ik bijzonder trots op”, aldus voorzitter Luk Van Biesen.”Het is immers heden ten dage niet zo evident om jongeren naar de bestuurskamer van een wielerclub te halen om wedstrijden te organiseren”

Bron: Het Nieuwsblad

KSC Sprint organiseerde op 1 april reeds een eerste contact met het publiek: een mosselfestijn. Een succes. De publieke opkomst was groot en de vereniging put uit deze grote belangstelling heel wat moed voor de komende wedstrijden. “De club dreigde te verdwijnen”, aldus Bruno Eulaerts, verantwoordelijke relaties met de Wielerbond. “Maar we vonden een oplossing.

In een wielerwereld die volop in mutatie is, ook wat de organisatie van wedstrijden betreft, vonden we het belangrijk om de lange en rijke traditie van wielerclub KSC Sprint te consolideren. Maar consolideren betekent ook vernieuwen en trachten nieuwe trends te lanceren.”

Die nieuwe trends zullen al meer zichtbaar zijn bij onze laatste wedstrijd in Sterrebeek alwaar we start en aankomst op de Hippodroomlaan vlakbij de voormalige renbaansite organiseren.

Drie wedstrijden om naar uit te kijken

In de komende drie maanden organiseert Sprint maar liefst drie wedstrijden respectievelijk in Wezembeek-Oppem, Kraainem en Sterrebeek-Zaventem.

Data:

28 mei – Wezembeek-Oppem EzC en Beloften

23 juli – Kraainem EzC en Beloften

30 juli – Sterrebeek Junioren Interclub

Volgend jaar wil KSC Sprint nog een aantal bijkomende wedstrijden organiseren in andere gemeenten. (later meer hierover)

Lotto – Beker van België voor EzC en Beloften

De lotto-beker van België is een klassement waarbij er zowel aan renners individueel als aan de deelnemende ploegen punten toegekend worden per wedstrijd.

Voor het eindklassement worden deze punten dan samen geteld. De Lotto Beker van België strekt zich uit over drie categorieën (Elite z/c en U23 beloften; Junioren en Nieuwelingen)

De wedstrijd van 28 mei te Wezembeek-Oppem is een eerste in een reeks van zes wedstrijden voor de EzC en Beloften.

Ook de wedstrijd van 23 juli te Kraainem behoort tot hetzelfde klassement.

Per wedstrijd mogen 25 clubs deelnemen hetzij maximum 175 renners. Het parcours werd door de officiële federatie instanties grondig gescreend op alle veiligheidsaspecten.

Ook de ploegen maakten het voorwerp uit van een strenge selectieprocedure waarbij kwaliteit van de renners en uitslagen in het Lotto- Beker van België klassement van het voorgaande jaar als selectiecriteria gehanteerd worden.

Voor KSC Sprint waren deze sportieve kwaliteitsgaranties een belangrijke overweging om de logistieke en financiële engagementen op te nemen die noodzakelijk zijn voor een toetreding tot het regelmatigheidsklassement van de Lotto Beker van België.

Zondag 28 mei zijn alle omstandigheden aanwezig om een schitterende eerste wedstrijd in de Lotto – Beker van België te krijgen. Het bestuur en alle medewerkers van KSC Sprint hebben er alvast alles aan gedaan. Het woord is nu aan de renners!

Tot slot zal er voor de eerste keer ook een wielerdorp georganiseerd worden, waar iedereen terecht kan vanaf 12u – 19u voor een gezellige portie ambiance, stoofvlees of een hamburger met frietjes en natuurlijk ook de Vlaamse bieren en sportdranken!