Tuur Van den Bergh sterkste in Hippodroomclassic in Sterrebeek

20496556_1721929817817228_65520901_nMet Tuur Van den Bergh verdiende niemand meer de bloemen voor de eerste Hippodroomclassic in Sterrebeek.

Bron: Het Laatste Nieuws

De winnaar uit Kalmthout zat na 4 ronden mee in de eerste echte ontsnapping van zeven renners waarvan Louis Blouwe met pech wegviel en die pas op 4 ronden van het einde door 9 achtervolgers werden gegerepen. Daarop vertrok hij met de Nederlander Danny Van Der Tuuk op avontuur. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde hadden ze bijna 1 minuut boni.In de voorlaatste ronde kwamen de 15 opnieuw samen en toen reden 6 renners weg. Op 1 kilometer van de streep sloot Tuur Van den Bergh opnieuw aan, nestelde zich in de juiste stelling en klopte de rest van het groepje in de lange laatste rechte lijn. “Ik was vandaag sterk, dat voelde ik al van bij de start. In Sterrebeek reden we met ons WAC-team in een gemengde ploeg met Enertherm Beobank. Onze vroege vlucht hield heel goed stand en in de slotronden ging zowat iedereen zijn kans. In de laatste ronde liet ik me verrassen en ik kon pas op één kilometer van de aankomst aansluiten.”

“Mijn sprint mag er zijn en zeker na een zware koers als vandaag ben ik niet kansloos. Dat bleek ook. Volgende week vertrekken we met de leden van het WAC-team naar Tsjechië. Met de benen vandaag gaan we daar ook voor ritwinst.”

Lennert Cappan (derde, Ingelmunster): “Net als winnaar Tuur Van Den Bergh was ik in de eerste vroege ontsnapping mee. Vanaf de voorlaatste ronde keek iedereen naar iedereen en regende het plots demarrages. Ikzelf heb ook een paar keer geprobeerd, maar telkens was er wel iemand die reageerde. Uiteindelijk is die derde plaats ook niet slecht.”

Groeien

Voorzitter Luc Van Biesen was meer dan tevreden na de eerste editie van de Hippodroomclassic. “Volgende editie willen we groeien. Dit keer zijn we een tweedaagse met de junioreskoers van Berg-Nederokkerzeel. Ik hoop dat er vanuit de ganse provincie reactie komt, want ik wil graag een samenwerking met 5-6 organisaties. We kregen vandaag toch een mooie wedstrijd en de locatie is

voor dit evenement gemaakt. Mijn taak als voorzitter staat helemaal opzij van mijn politieke ambities. Mijn vader was destijds secretaris van de club en nu ze op het punt stond te verdwijnen, ben ik met vrienden André Vogels ter hulp geschoten. En het draait weer. Dat is geweldig.”