parlement Politici fronsen nauwelijks hun wenkbrauwen

Veel indruk maakte de emotionele brief van prins Laurent niet in de Kamer. “We hebben de prins al zo veel rare dingen zien doen, dit kan er echt wel nog bij.” De regering zelf schuift de hete appel door naar het parlement.

Bron: Gazet van Antwerpen

Veel meer dan een gefronste wenkbrauw leverde de prinselijke brief daar ook niet op. “De prins gaat duidelijk gebukt onder het juk van zijn dotatie”, zegt Kamerlid Peter Buysrogge (N-VA). “Wat ons betreft, kan de regeling opnieuw bekeken worden. Er zijn procedurele problemen en we willen de prins de vrijheid geven om zich ten volle te ontplooien.”

Ook bij Open Vld klinkt het dat Laurent misschien gelukkiger zou zijn zonder zijn dotatie. “Die brief toont aan dat de prins niet goed in zijn vel zit”, zegt Luk Van Biesen. “Aan de stemming zal de brief niets veranderen.”

Voor CD&V moet de oplossing zo drastisch niet zijn. “Het hele systeem van de dotatie zit in een uitdoofscenario”, zegt Sonja Becq. “De huidige prinsen zullen lang niet allemaal een dotatie krijgen.

En door de wet kunnen we straks voor of tegen een sanctie stemmen. En daarvoor baseren we ons op de procedures, niet op het emotionele verweer.” (agy)