Groep van 72 kunstenaars kleurt tiende K’route

Zaterdag en zondag is Zemst in de ban van de kunst. Liefst 72 lokale kunstenaars tonen hun creatieve uitspattingen op de tiende Kunstenaarsroute. De K’ route is méér dan kunst kijken, het is een veelzijdige beleving.

Bron: Het Nieuwsblad

K’route is een tweejaarlijks cultuurevent van de VVV Toerisme Zemst waarbij creatieve Zemstenaars hun werken tonen op hun thuisadres of op een groepslocatie. Zij vertellen er over hun passie, inspiratie en kunstzinnige technieken waarmee hun werk in het atelier vorm krijgt.

Overzicht

Voor de lustrumeditie ging de VVV op zoek naar enkele bijzondere plaatsen waar ze kunst en erfgoed combineert. In de Sint Hubertuskerk van Elewijt is er een overzichtstentoonstelling van alle deelnemers en ook de Sint Clemenskerk van Eppegem houdt opendeur. Daarnaast gunnen de deelnemers de bezoekers een kijkje in hun eigen werkplaats,

hun groepsatelier of stellen ze hun werken op in de tuin. Al dat talent ontdekken kan op 28 locaties die al fietsend bereikbaar zijn.

“Het Gemeenschapscentrum ‘De Melkerij’ is het informatiepunt waar bezoekers terecht kunnen voor een folder met overzichtskaart waarin alle deelnemers opgenomen zijn”, licht VVV-voorzitter Ivo Drieghe toe. “Iedere locatie is aangeduid met ballonnen en een K’route plaat. Op de route kan je ook deelnemen aan creatieve wokshops, een demonstratie meepikken of genieten van woord, muziek en toneel. Op verschillende plaatsen kan je ook iets iets drinken of eten. Icoontjes geven dat aan op de overzichtskaart waarmee bezoekers zelf hun route kunnen uitstippelen.”

Locaties

Locaties waar er ook workshops, demonstraties en animatie is, zijn de hoofdbib van Zemst, Atelier Schepsels, Villa Clementina, tuin Michiels-De Broeck, papieroloog Danny Mattijs, oud klooster bij Luc van Biesen, beeldhouwer Dirk Huyghe, juwelen Martine Ceulers, Ontmoetingscentrum Hofstade en kantklossen Roos Lecluyse.

Met de tiende kunstenaarsroute sluit Ivo Drieghe zijn voorzitterschap van de VVV af. Hij verhuist naar de kust voor zijn gezondheid. Jean-Piere Lenaerts zal het werk met het team Toerisme Zemst verderzetten.

De folder met het plan en het animatieprogramma kan je ook downloaden op www.zemst.be/toerisme.