Luk Van Biesen legt al voor zevende keer eed af

De publieke opkomst voor de installatievergadering van de Zemstse gemeenteraad was groot. Velen moesten rechtstaan of in de gang het verloop volgen.

Twee verkozen raadsleden hebben zich meteen laten vervangen. Piet Van Grunderbeeck (N-VA) en Jan Verdoodt (CD&V) doen afstand van hun mandaat. Hun plaatsen worden ingenomen door de eerste verkozen opvolgers, Cédrique Moens voor N-VA en Anneleen Kempeneers voor CD&V. Beiden zijn nieuwkomers in de gemeentepolitiek. Met zijn 20 jaar is Cédrique Moens ook het jongste lid van de gemeenteraad. Nieuw in de Zemstse politiek is ook Luk Van Biesen (58). Hij zetelde eerder 32 jaar in de gemeenteraad van Kraainem, waar hij ook 6 jaar schepen was, en verhuisde naar Zemst om er kopman te worden voor Open VLD. Hij legde voor de zevende keer de eed af.

In tegenstelling tot haar voorganger Bart Coopman combineert Veerle Geerinckx (N-VA) het voorzitterschap van de gemeenteraad niet met haar ambt van burgemeester. Serge Verhaeghe (N-VA) werd tot voorzitter verkozen en zal de zittingen leiden. (jdw)

Bron: Het Nieuwsblad