Digitale kranten

De Kamercommissie keurde ook een nultarief voor btw goed op digitale kranten en tijdschriften en een btw van 6 procent voor e-books en periodieke digitale publicaties. De wijziging gaat in op 1 april.

Bron: Het Laatste Nieuws

Voor papieren kranten en tijdschriften bestond al een nultarief. Indien ook de plenaire Kamer binnenkort het licht op groen zet, dan breidt dat nultarief uit naar digitale publicaties. Kranten, tijdschriften, boeken, kleurboeken en muziekpartituren die minder dan 48 keer per jaar verschijnen, blijft het btw-tarief liggen op 6 procent, zowel op papier als digitaal. Voor e-books daalt het tarief van 21 naar 6 procent.

Luk Van Biesen (Open Vld), die het wetsvoorstel indiende, benadrukt dat de tijden veranderd zijn. “Heel veel mensen leven en lezen digitaal. Het is niet meer dan logisch dat er een gelijkschakeling komt tussen publicaties op papier en digitale publicaties”, vindt hij. Minister Alexander De Croo (Open Vld) gelooft dat de btw-verlaging de sector een flinke boost zal geven. Met de wetswijziging schikt ons land zich ook naar de Europese regels. CD&V-Kamerleden Vincent Van Peteghem en Roel Deseyn sluiten zich bij dat standpunt aan.