Commissie Panama Papers gaat onvermoeid verder

img_3556De hoorzittingen tijdens de bijzondere commissie “internationale fiscale fraude/Panama Papers” gaan onverminderd verder, want de aanbevelingen dienen binnenkort klaar te zijn.

De laatste maanden is het wat stiller geworden rond het dossier Panama Papers in de pers, maar in De Kamer gaan de hoorzittingen nog steeds verder tijdens de bijzondere commissie. Wekelijks worden er hoorzittingen gehouden met o.a. financiële instellingen (bv. Cel voor Financiële Informatieverwerking), vertegenwoordigers van de industrie, de bankensector maar ook 11.11.11 werd reeds gehoord in dit dossier.

Tijdens de hoorzittingen wordt er niet enkel gekeken naar het fiscale, maar ook naar het rechterlijk kader van deze constructie. Samen met collega Katja Gabriëls volgt Luk deze hoorzittingen nauwgezet op om zo rond januari/februari de nodige aanbevelingen te kunnen doorgeven aan de commissie Financiën.

Initieel was het de bedoeling om de aanbevelingen klaar te hebben rond het einde van dit jaar, maar doordat de begroting opnieuw dient besproken te worden in de commissie Financiën (wat toch enkele weken zal duren), zal de bijzondere commissie Panama Papers in de maand december niet bij elkaar komen. Het is echter wel zo dat de experten hun aanbevelingen in tussentijd wel zullen overmaken aan de leden van de bijzondere commissie Panama Papers.

Transparantie in dit dossier blijft een noodzaak zodat de commissie Financiën vanaf maart/april de aanbevelingen eventueel kan opnemen in een wetgevend kader!