Basisscholen = onderwijssites

Schoolgebouwen kennen een gezellige drukte tussen half negen en half vier. Daarna wordt het meestal stil op de speelplaats en in de klaslokalen. Open Vld Zemst wil hier verandering in brengen en introduceerde de term “onderwijssite” tijdens de gemeenteraad van februari.

Het doel van de “onderwijssite” is schoolgebouwen een tweede leven schenken na half vier, zodat ze niet leeg staan. Kinderen zouden er na schooltijd de mogelijkheid krijgen muziekles te volgen of een andere soort van kunstonderwijs. Het is een win-win situatie voor zowel ouders als gemeente. Ouders moeten niet van hot naar her rijden om hun kinderen tijdig op de muziekschool, het turnen,… te krijgen, aangezien ze na schooltijd al op de juiste plaats zouden zijn. Voor de gemeente kan dit een besparing opleveren en het creëert een veiligere omgeving.

Het voorstel van Open Vld Zemst viel niet in dovemans oren. De schepen van onderwijs nam reeds contact met enkele basisscholen om dit project uit te rollen voor het volgende schooljaar. Een project waar Open Vld Zemst zijn schouders zal blijven onderzetten!