Ook Open VLD springt op de fiets

Oppositiepartij Open VLD heeft enkele bedenkingen bij het fietsenplan van het nieuwe gemeentebestuur. “Dat mag niet ten koste van parkeerplaatsen gaan”, zeggen de liberalen.

Bron: Het Nieuwsblad

Het gemeentebestuur van Zemst kondigt nieuwe initiatieven aan om nog meer inwoners op de fiets te krijgen.

“Het nieuwe bestuur wil het aantal fietsenstallingen verhogen, maar dat mag niet ten koste gaan van parkeerplaatsen bij onze lokale zelfstandigen”, zegt raadslid Katia De Vreese van Open VLD. “We lopen dan het risico dat die mensen naar de grotere winkels trekken, waar wel nog parkeerplaats is. Zo lopen onze zelfstandigen risico om inkomsten te verliezen.”

Infrastructuur moet ook worden onderhouden en dat kan beter, vindt Open VLD. Aan de stations van Weerde en Eppegem staan ‘vergeten’ fietsen te roesten. Minstens één keer per jaar moeten die toch worden weggenomen, luidt het.

Gemeenteraadslid Luk Van Biesen (Open VLD) stelt ook vast dat de fietsbrug over de Zenne aan het voetbalveld van FC Zemst nog steeds wacht op het aansluitend fietspad. “De aannemer zou half maart starten met de aanleg”, zegt schepen voor Openbare Werken Dirk Van Roey (N-VA). “Het vervolgtraject van de fietssnelweg wordt overigens op 20 februari in het gemeentehuis toegelicht op een infotentoonstelling.” (jdw)