Michel Maus

°1970 Professor fiscaal recht aan de VUB en vennoot bij Bloom ‘De zoveelste fiscale koterij is in aantocht, hoor ik u denken. Maar het voorstel is goed onderbouwd’, schrijft Michel Maus op 24 mei 2018 enthousiast in een column in Trends. Hij bewierookt een tekst van Open VLD-Kamerleden Carina Van Cauter en Luk Van Biesen om de kunsten­sector een fiscale boost te ­geven. De column wordt door hen gretig gedeeld op sociale media. Maar waar Maus zo enthousiast over is, is een wetsvoorstel dat hij zélf heeft neergeschreven.

Bron: De Standaard

‘Ik ben kunstminnend’, zegt Maus. ‘Ik ben op eigen initiatief naar het kabinet van minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) gegaan om de sector een duwtje in de rug te geven. Mijn voorstel is uiteindelijk door Carina in de Kamer ingediend, maar ik denk niet dat het nog goedgekeurd raakt.’ ­’Zowel Maus als ­onze partij vond dat een onrechtvaardige situatie moest worden rechtgetrokken’, reageert Van Cauter.

Het wetgevende werk van Maus blijft vrij beperkt, wel geeft hij ­ geregeld adviezen. Hij werkte in de vorige bestuursperiode zes weken deeltijds op het kabinet van staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A).