Energietour Bart Tommelein houdt halt in Weerde

PVW_1481Op vraag van Open Vld Zemst en in samenwerking met Open Vld Regio Vilvoorde hield Bart Tommelein met zijn Energietour halt houden in Zemst op donderdag 27 april.

Bron: Het Nieuwsblad

Lees Meer >>

Onvoltooide staatshervorming kost de Federale overheid jaarlijks 3,7 miljoen euro voor de huur van gebouwen voor bevoegdheden die vallen onder de Gemeenschappen en Gewesten

België heeft reeds een aantal staatshervormingen gekend. Zo dateert de laatste (6e) staatshervorming nog van de vorige legislatuur. Een staatshervorming gaat meestal gepaard met de overdracht van bevoegdheden die overgeheveld worden van de Federale overheid naar de Gemeenschappen en Gewesten. 

Lees Meer >>

FLASH ZEMST NR. 2 – 2017

Zemst_flash kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor de volledige Flash te lezen

BURGERKRANT ZEMST NR. 1 – 2017

Zemst_LBK kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor de volledige burgerkrant te lezen

ENERGIETOUR VAN BART TOMMELEIN

Minister van Energie Bart Tommelein maakt zijn ronde langs de Open Vld-afdeling van Zemst. De minister wil met iedereen, zowel leden als niet-leden, in debat treden over het huidige energiebeleid en zijn plannen voor de toekomst toelichten. Bart Tommelein zal ook een antwoord geven op vragen die leven onder de mensen: wat bepaalt de prijs van mijn energiefactuur? Kan die omlaag? Hoe doe je dat, zonnedelen? Kan ik met een huisbatterij afkoppelen van het net? Wie zijn jaarrekening meebrengt, kan van energie-adviseurs tips krijgen om te besparen op zijn energiefactuur.

A4_ENERGIETOUR_ZEMST kopie

Wat?  Energietour Bart Tommelein

Wanneer?  Donderdag 27 april 2017 om 19u00

Waar?  d’Oude School Weerde (Damstraat 49, 1982 Weerde)

Klik hier voor de bijhorende Flash die werd uitgegeven naar aanleiding van deze Energietour

BLOG: Bloeiende ondernemingen brengen welvaart tot in de huiskamers

Zonder verlaging van het tarief van de vennootschapsbelasting zullen de vennootschappen vanaf 2017 fundamenteel meer belasting betalen dan vorige jaren. Het doel – om de circa 12 miljard opbrengsten uit de vennootschapsbelasting eerlijker te verdelen tussen grote ondernemingen en KMO’s – zal deze regering niet halen bij ongewijzigd beleid. Integendeel een significant groter deel zal opgehoest worden door KMO’s. Daarom dringt de algemene verlaging van het tarief en de invoering van een minimumbelasting voor multinationals zich op voor het aanslagjaar 2018.

Lees Meer >>

Open deur dichtgeslagen

“Het idee van een rechtvaardige fiscaliteit is voor mij legitiem. Ik denk dat veel mensen vinden dat het niet eerlijk is verdeeld.” N-VA-voorzitter Bart De Wever zette woensdagavond in het VRT-programma Van Gils & Gasten de deur op een kier voor een meerwaardebelasting op vermogen. Een kwestie van geven en nemen. “CD&V wil die meerwaardebelasting. En wij willen ook een pak dingen. Ik denk dat oplossingen en hervormingen mogelijk zijn.”

Bron: De Morgen

Lees Meer >>

„Tür für Wertzuwachssteuer bleibt abgeschlossen“

Sind seit Mittwochabend alle Unstimmigkeiten in der Mitte-rechts-Regierung von Charles Michel (MR) begraben? Und: Hat N-VA-Chef Bart De Wever sogar tatsächlich die Tür einen Spalt geöffnet für die Einführung einer Wertzuwachssteuer, gegen die er sich bislang immer gesträubt hatte? Dieses beiden Fragen beschäftigte gestern das Brüsseler Regierungsviertel, und im Kammerplenum war sogar eine gewisse nervöse Spannung spürbar.

Bron: Grenz Echo

Lees Meer >>

Une trêve de très courte durée

Socio-économique encore. Socio-économique toujours. Le Premier ministre a tenté cette semaine de fixer un cadre favorable à la poursuite des réformes promises par le gouvernement fédéral. Jeudi à la Chambre, il a admis que l’équilibre budgétaire ne pourrait être atteint en 2018, comme prévu initialement, sans nouvelles mesures pouvant nuire à un redressement économique de la Belgique. Il a donc confirmé l’intention du gouvernement fédéral de repousser d’un an le retour à l’équilibre. L’importance de l’effort à fournir (dans les 6 milliards) à l’approche d’une période électorale n’y est sans doute pas pour rien.

Bron: La Libre Belgique

Lees Meer >>

Les Verts veulent que la suédoise se réveille… vite

Ecolo et Groen! se sont postés hier devant le 16, rue de la Loi pour appeler le gouvernement à se réveiller. “Il y a dix défis à relever”, disent les Verts, dont l’impôt des sociétés.

Bron: L’Echo

Lees Meer >>