De Block en Rutten trekken lijsten in Vlaams Brabant

Het provinciaal bestuur van de Vlaams-Brabantse liberalen keurde de ontwerplijsten met kandidaten voor de verkiezingen van 26 mei goed.

Bron: Het Nieuwsblad

Volgens Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten uit Aarschot is gekozen voor een “mix van ervaring en vernieuwing”. De lijsttrekkers waren al bekend. Minister Maggie De Block uit Merchtem trekt voor Open VLD de lijst van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Rutten staat op plaats één voor het Vlaams Parlement.

Op de tweede plaats van het Vlaams Parlement staat nieuwkomer, schepen en voormalig nationaal voorzitter van Jong VLD Maurits Vande Reyde uit Diest. De derde plaats is voor Vlaams Parlementslid en schepen Gwenny Devroe uit Kampenhout, gevolgd door Vlaams Parlementslid en schepen uit Vilvoorde Jo De Ro. Burgemeester Irina De Knop uit Lennik sluit de top vijf met haar kandidatuur uit het Pajottenland. Vlaams Parlementslid en gewezen minister Rik Daems is lijstduwer.

Op de Kamerlijst staat Tim Vandenput, Kamerlid en burgemeester uit Hoeilaart op de tweede plaats, na lijsttrekster Maggie De Block. Huidig Vlaams Parlementslid en onderneemster Daniëlle Vanwesenbeeck uit Lubbeek prijkt op de vierde plaats van de Kamerlijst. Afsluiter in de top vijf van signaalkandidaten is Luk Van Biesen uit Zemst. De officiële bekendmaking van alle kandidaten vindt plaats op 30 maart. (jhw)