Les services fédéraux paient un quart de leurs factures en retard

Les services fédéraux paient environ une facture sur quatre en retard, écrivent mardi Het Laatste Nieuws et De Morgen. En 2016, 71.407 notes ont été payées après le délai prévu sur un total de 266.239 factures. Ces dépassements des échéances ont coûté 824.896,76 euros en intérêts.

Bron: Belga

Lees Meer >>

Federale overheid betaalt één op vier facturen te laat

Meer dan één op de vier facturen worden door de verschillende federale overheidsdiensten te laat betaald aan leveranciers. In 2016 ging het om 71.407 van de 266.239 facturen. Dat blijkt uit cijfers die federaal parlementslid Luk Van Biesen (Open Vld) opvroeg aan minister van Begroting Sophie Wilmès (MR).

Bron: De Morgen

Lees Meer >>

Overheid betaalt meer dan 1 op 4 facturen te laat

De verschillende federale overheidsdiensten betalen meer dan één op de vier facturen te laat. In 2016 ging het om 71.407 van de 266.239 facturen. Dat blijkt uit cijfers die Luk Van Biesen (Open Vld) opvroeg bij begrotingsminister Sophie Wilmès (MR).

Bron: Het Laatste Nieuws

Lees Meer >>

BLOG: Vliegen en wetenschap

Drie weken na elkaar wordt de Eerste Minister tijdens het vragenuurtje in De Kamer ondervraagd over de stand van zaken in het dossier Zaventem. Iedere week voedt de politiek zich met de actualiteit van die dag. Twee constanten: de Federale staatsstructuur blijkt niet in staat zichzelf te ordenen en de parlementsleden zijn slechts de spreekbuis van de kiezers, wonend op één neuslengte afstand.

Lees Meer >>

Over en uit voor politicus-regelaar Geert Versnick

De exit wenkt voor de Gentse liberaal Geert Versnick. Open VLD heeft schoon genoeg van ’s mans strapatsen. ‘Met al die lucratieve posten creëerde hij zijn eigen rijk.’ In 2018 is er geen verkiesbare plaats meer voor hem.

Bron: De Standaard

Lees Meer >>

Regie der Gebouwen betaalt in twee jaar meer dan 16 miljoen voor onderhoud en herstellingen gebouwen

IMG_4422De federale overheid heeft een aantal gebouwen (onder andere musea, waaronder de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten) in eigendom en dient hiervoor het onderhoud, herstellingen en dergelijke te bekostigen. Naast de gewone onderhoudskosten en de kosten door slijtage en ouderdom, zijn er ook vaak kosten voor het herstellen van daden van vandalisme. “Onder vandalisme valt onder meer graffiti, gebroken ruiten, opzettelijke beschadigingen door gedetineerden in gevangenissen, beschadiging van lokalen en gevels, beschadigingen door krakers, diefstallen, enz.” aldus Luk Van Biesen die Minister Jambon hierover interpelleerde.

Lees Meer >>

Lesgevers met voorkennis

Niet alleen politici hebben bijbaantjes. Practicali, een organisatie die cursussen over fiscaliteit organiseert, is eigendom van ambtenaren bij de FOD Financiën. En kabinetsleden van minister van Financiën Johan Van Overtveldt treden graag op als betaalde gastsprekers. Dat roept deontologische vragen op.
Bron: Knack

Tijd dringt om kiesprogramma’s na te rekenen

Het Planbureau moet tegen de federale verkiezingen van 2019 de kostprijs van de partij- programma’s berekenen. Als daar niet snel duidelijkheid over komt, is dat niet meer haalbaar.

Bron: De Tijd 

Lees Meer >>

Van Biesen blikt terug op 2016

FullSizeRenderIn zijn speech tijdens de nieuwjaarsreceptie van Open VLD in Wemmel keek parlementslid Luk Van Biesen terug op het bewogen jaar 2016. “Na de aanslagen op onze luchthaven, de Brexit, Trump en dergelijke, moeten we blijven opkomen voor gelijkheid en vrijheid, maar ook voor ons gevoel van veiligheid. We mogen ons daardoor niet laten terugduwen en blijven strijden voor onze waarden en vrijheid”, zegt Van Biesen.

Bron: Het Nieuwsblad

Lijsttrekker

Schermafbeelding 2017-02-15 om 09.06.29

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Deze Week