Onderzoekscommissie: ‘Piqueur plunderde Optima-bank leeg’

Aandeelhouder Jeroen Piqueur en het management zijn verantwoordelijk voor het faillissement van Optima Bank. Dat zegt een parlementaire onderzoekscommissie. De toezicht- houders blijven buiten schot, maar moeten straks krachtdadiger optreden.

Bron: De Morgen

Lees Meer >>

Faillite d’Optima : actionnaires et direction seuls responsables

Les actionnaires et le management sont responsables de la faillite de la banque Optima, pas la Banque nationale. Telle est la principale conclusion du rapport final de la Commission d’enquête qui a été présenté hier à la presse. Le “fil rouge”, a précisé Luk Van Biesen (Open VLD), “c’est le management qui a vidé les caisses”.

Bron: La Libre Belgique

Lees Meer >>

Optima-commissie legt schuld faillissement bij Piqueur

Aandeelhouder Jeroen Piqueur en het management zijn verantwoordelijk voor het faillissement van Optima Bank. Dat is de conclusie van de parlementaire onderzoekscommissie naar de affaire. De toezichthouders blijven grotendeels buiten schot, maar alle fracties zijn het er wel over eens dat het toezicht strenger moet.

Bron: Het Belang van Limburg 

Lees Meer >>

Optima-commissie vernietigend voor managegement

Optima-topman Jeroen Picquer z’n managers zijn verantwoordelijk voor het faillissement van Optima Bank. Dat is de uigesproken conclusie van de parlementaire onderzoekscommissie in haar slotrapport. Daarbij pleit de commissie ook voor strenger toezicht. De commissie heeft het faillissement van Optima Bank onderzocht, samen met de rol van toezichthouder de Nationale Bank.

Klik hier voor het videofragment.

Bron: Kanaal Z

Jeroen Piqueur en management verantwoordelijk voor faillissement Optima Bank

Volgens de parlementaire onderzoekscommissie zijn hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur en het management verantwoordelijk voor het faillissement van Optima Bank. De commissie pleit ook voor strenger toezicht.

Bron: Knack

Lees Meer >>

‘Piqueur en management verantwoordelijk voor bankroet Optima’

De parlementaire onderzoekscommissie legt de verantwoordelijkheid voor het faillissement van Optima Bank bij hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur en het management. Ze pleit ook voor strenger toezicht.

Bron: De Tijd 

Lees Meer >>

Maak meer dividenden van coöperatieven belastingvrij

Een molen van de energiecoöperatie Ecopower. De dividenden van coöperatieve aandelen zijn tot zekere hoogte vrijgesteld van roerende voorheffing. Wie investeert in aandelen van coöperatieve vennootschappen hoeft geen belastingen te betalen op een deel van de dividenden. Open VLD stelt voor dit belastingvrije deel fors te verhogen.

Bron: De Tijd

Lees Meer >>

Legaal zakcentje voor leden Rekenhof

De leden van het Rekenhof verdienen een aardig centje bij: tot 40.000 euro per jaar. Het is perfect legaal, maar is het ook wenselijk?

Tussen de 10.000 en 39.000 euro bruto verdienen de twaalf leden van het Rekenhof jaarlijks boven op hun loon, schrijft Le Soir. Die centen krijgen de hoge mandatarissen voor de controle van de rekeningen van overheidsbedrijven zoals Belgocontrol, Astrid, Bpost, de NMBS, Proximus of de RTBF.

Bron: De Standaard

Lees Meer >>

Kritiek op ‘onpartijdig’ Rekenhof

De commissarissen bij het Rekenhof moeten de overheidsbedrijven controleren, maar worden door diezelfde bedrijven betaald. Dat doet vragen rijzen over hun onpartijdigheid. Maar volgens het Rekenhof gebeurt alles volledig wettelijk en transparant.

Bron: De Morgen

Lees Meer >>

CD&V en Open Vld versterken de fiscale bemiddelingsdienst

IMG_9740De Kamercommissie Financiën nam vanmiddag een wetsvoorstel aan van Carina Van Cauter (Open Vld) en Roel Deseyn (CD&V) dat de rol van de fiscale bemiddelingsdienst aanzienlijk versterkt. “Zo wordt de fiscus verplicht de uitkomst van een fiscale bemiddelingsprocedure af te wachten vooraleer het geschil zelf te beslechten, mag de burger via de bemiddelingsdienst een bezwaarschrift indienen en mag de bemiddelingsdienst aanwezig zijn bij een verhoor.”

Lees Meer >>