Tax Break for Video Game Sector on Table in Belgium (1)

1. Proposal seen halting developers’ exodus to other countries

2. U.K., Finland have tax shelters for video gaming

Belgium’s Finance Committee is voting on expanding an existing tax break for the country’s young video gaming industry.

Broadening the tax break, as proposed in a draft bill, would encourage companies to invest in development of video games and fuel the sector’s growth, lawmakers and tax advisers said.

Bron: Bloomberg Tax

Lees Meer >>

Le jobsdeal passe en première lecture mais une solution est attendue pour les chômeurs

Politique belge La commission des Finances de la Chambre a approuvé mardi en première lecture la proposition de loi qui traduit le volet fiscal du “jobsdeal”.

Bron: La Libre Belgique

Lees Meer >>

Le jobsdeal passe en première lecture mais une solution est attendue pour les chômeurs

La commission des Finances de la Chambre a approuvé mardi en première lecture la proposition de loi qui traduit le volet fiscal du “jobsdeal”. Le PS a demandé une deuxième lecture: socialistes et écologistes réclament une solution pour les chômeurs d’un problème résolu pour les pensionnés.

Bron: La Dernière Heure

Lees Meer >>

Open Vld Zemst kiest nieuw bestuur

Na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018, welke een extra zetel opleverde voor Open Vld Zemst, konden de leden een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter kiezen. Die eer viel te beurt aan Yves Letot (47).

Bron: Het Nieuwsblad

Lees Meer >>

Bezoek van Annemie Turtelboom , Belgische vertegenwoordiger in de Europese Rekenkamer

Begin januari werd het jaarverslag van de Europese Rekenkamer voorgesteld in de kamercommisie Europese aangelegenheden. Als voorzitter van de subcommissie Rekenhof was Luk Van Biesen benieuwd naar de analyse.

Lees Meer >>

Voorlopige Twaalfden in plaats van een echte Begroting en het gevolg voor het parlement

2018 werd een einde in mineur met het ontslag van onze regering. Dit ontslag heeft namelijk ook invloed op onze begroting. Luk legt het even voor u uit.

Lees Meer >>

Bijzondere bezoeker in De Kamer en in Zemst: Louis de Pelsmaeker en Alain Dierckx

Het Federaal Parlement kan dagelijks rekenen op veel bezoekers. Zo ook Luk die eerder het bezoek kreeg van een bijzondere man: Louis de Pelsmaeker. In Zemst bezocht Luk de schrijver Alain Dierckx.

Lees Meer >>

Open Vld Zemst kiest nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter

Een nieuw jaar, een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter met maar één doel: Zemst nog blauwer kleuren en de blauwe lijn doorzetten. #gewoondoen samen met Open Vld Zemst!

Lees Meer >>

Aftrap 2019 met geslaagd nieuwjaarsconcert

Voor de derde keer op rij hebben Luk en Open Vld Zemst het jaar muzikaal ingezet met een Nieuwjaarsconcert waarbij al de inwoners van Zemst welkom waren.

Lees Meer >>

Zemst: Open VLD kiest nieuw bestuur, Yves Letot is voorzitter

Na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018, die een extra zetel opleverde voor Open VLD Zemst, konden de leden een nieuwe voorzitter en een nieuw bestuur kiezen. Yves Letot, 47 jaar en woonachtig in Zemst centrum, werd door de leden unaniem gekozen tot nieuwe voorzitter: “Het is met veel goesting dat ik het voorzitterschap opneem en samen met het nieuwe bestuur de blauwe lijn wil doorzetten in Zemst” zegt de kersverse voorzitter. Verder bestaat het bestuur uit vertrouwde en nieuwe gezichten met een diverse mix van jongeren en ervaren Zemstenaren. Voor Open VLD Zemst zetelen Katia De Vreese en Luk Van Biesen in de gemeenteraad en is Stefaan Mergaerts lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. (ddl)

Bron: Het Nieuwsblad