Kaaimantaks ook voor feitelijke verenigingen zoals vakbonden

3435083 kopieIn het kader van de tax shift voerde de regering een doorkijkbelasting in om winsten te belasten van personen en rechtspersonen die ze verwerven via buitenlandse juridische constructies. Feitelijke verenigingen zoals vakbonden, mutualiteiten en politieke partijen ontspringen echter de dans. Daarom diende Luk een wetsvoorstel in om dit fiscaal achterpoortje ook voor hen te sluiten.

Lees Meer >>

DeMens.Nu behoudt volledige subsidie in 2017

IMG_5163 kopie2222Tijdens de plenaire vergadering in de Kamer vorige week vroeg Luk om uitleg aan Minister Koen Geens m.b.t. de subsidies van de georganiseerde vrijzinnigheid, welke in de begrotingsaanpassing verlaagd waren met 31,2% (714.000 euro) en dit zonder enige aanleiding. Samen met de meerderheidspartijen werd  een amendement ingediend om te zorgen zodat DeMens.Nu ook dit jaar de middelen zal krijgen waar ze recht op heeft.

Lees Meer >>

Drie dagen, twee Open Vld activiteiten in Zemst. Allen daarheen!

13221723_10206440655870468_4934897652301327998_n kopieHet Pinksterweekend staat bijna voor de deur en ditmaal hoef je niet ver te gaan om iets leuks te doen! Dus als je nog geen plannen hebt, lees zeker verder, want Open Vld Zemst en Jong VLD Zemst organiseren zowel een leuke, ouderwetse Kaartavond als een Hapje & Tapje!!

Lees Meer >>

Voor u gelezen: “VVPR ‘bis’: ook verlaagde RV bij uitkering gereserveerde winst”

merken-fiscoloog kopieIn sommige situaties kan een wet op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Zo was de tekst van de wet m.b.t. de VVPR-regeling niet altijd even helder. Uit het artikel “VVPR ‘bis’: ook verlaagde RV bij uitkering gereserveerde winst” (Fiscoloog mei 2017) blijkt dat een parlementaire vraag van Luk hier meer duidelijkheid biedt.

Lees Meer >>

Boekvoorstelling: 30e editie van de belastinggids

FullSizeRenderDe 30e editie van de belastinggids zal volgende week dinsdag, 6 juni, voorgesteld worden tijdens een uiteenzetting in het Federaal Parlement. Luk hoopt ook u van harte te mogen verwelkomen volgende week.

Lees Meer >>

Nieuw bestuur houdt wielerclub KSC Sprint in leven

KSC Sprint vierde vorig jaar haar 60ste verjaardag, maar net in het feestjaar werd de toekomst van de club onzeker. Met de komst van een nieuw bestuur kon het voorbestaan van de wielerclub toch verzekerd worden. Afgelopen weekend organiseerde KSC Sprint de succesvolle wedstrijd Lotto Beker van België.

Bron: Het Laatste Nieuws

Lees Meer >>

Proficiat Jochen Deweer!

IMG_6502.PNGElite z/c & beloften Wezembeek-OppemJochen Deweer won gisteren de manche van de Beker van België in Wezembeek-Oppem. De Harelbekenaar van Dovy Keukens-FCC was de snelste van het peloton voor Benjamin Verraes. Zijn ploegmaat Jari Vandenbussche werd vierde. (tvm)

Bron: Het Nieuwsblad 

Brèves

“Les syndicats doivent aussi s’acquitter de la taxe Caïman”

Les syndicats et les partis politiques doivent aussi payer des taxes sur leurs avoirs à l’étranger, estime le député libéral Luk Van Biesen (Open VLD), qui a introduit une proposition de loi à ce sujet. D’emblée, la FGTB a réagi ce week-end, affirmant ne pas avoir un centime à l’étranger. (Belga)

Bron: La Libre Belgique

Kaaimantaks voor vakbonden: ‘ABVV heeft geen eurocent in het buitenland’

De vakbond reageert zo op het wetsvoorstel van Open Vld-Kamerlid Luk Van Biesen om ook vakbonden en politieke partijen belastingen te laten betalen op hun buitenlandse inkomsten.

Bron: Knack

Lees Meer >>

Iedereen welkom morgen!

Zondag 28 mei 2017 organiseert KSC Sprint de Grote Prijs Toyata Garage Montana – Trofee Luk Van Biesen! De koers is van jullie dus we hopen jullie allemaal in Wezembeek-Oppem te mogen verwelkomen!

A2-grote-prijs-2017-V2