Tuur Van den Bergh sterkste in Hippodroomclassic in Sterrebeek

20496556_1721929817817228_65520901_nMet Tuur Van den Bergh verdiende niemand meer de bloemen voor de eerste Hippodroomclassic in Sterrebeek.

Bron: Het Laatste Nieuws

Lees Meer >>

“Hij moet en zal voorwaarden naleven”

“Ik zal het Brusselse Justitiehuis aanmanen om grondig te controleren dat Muhammed Aytekin, de doodrijder van Merel De Prins uit Eppegem, zich aan zijn opgelegde voorwaarden houdt.” Dat heeft justitieminister Koen Geens gisteren aan burgemeester Bart Coopman gezegd. Die laatste had een onderhoud gevraagd nadat bekend raakte dat Aytekin wegens medische redenen
tijdelijk vrij is onder voorwaarden.

Bron: Het Laatste Nieuws

Lees Meer >>

“Laten we dit rechtzetten”

België heeft de fiscale gunstmaatregel voor voetbalclubs wel degelijk niet aangegeven bij Europa. “Maar een gelijkaardige regeling voor wetenschappers kreeg wel Europese goedkeuring”, wordt beklemtoond. Alvast Open VLD pleit ervoor om de zaak nu alsnog met Europa te regelen, “zodat onze clubs niet langer in onzekerheid moeten leven.” Die dreigen in het slechtste geval immers 400 miljoen euro te moeten terugbetalen.

Bron: Het Nieuwsblad

Lees Meer >>

Politiek wil fiscale regels voetbalclubs dan toch voorleggen aan Europa

‘Waarom we deze fiscale regelgeving niet hebben aangemeld? We hadden net een gelijkaardige regeling uitgewerkt voor wetenschappers en Europa had die goedgekeurd’, zegt Open VLD-parlementslid Luk Van Biesen, die in 2008 mee aan de basis lag van de fiscale gunstmaatregel voor voetbalclubs (DS 26/7). In de Europese wandelgangen was gisteren echter te horen dat ons land wel degelijk dat initiatief moest nemen en dat er daar mogelijk gevolgen aan vasthangen.

Bron: De Standaard

Lees Meer >>

Burgemeester Zemst eist scherp toezicht op doodrijder Merel De Prins

Burgemeester Bart Coopman (CD&V) van Zemst heeft er vandaag tijdens een bezoek bij Justitieminister Koen Geens (CD&V) op aangedrongen dat de bevoegde diensten er scherp op toezien dat de 22-jarige Muhammed Aytekin “geen misbruik maakt van de omstandigheden om zijn verdere gevangenisstraf te ontlopen”. Coopman schreef in die zin ook een brief aan minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Lees Meer >>

Premier Michel oogst felle kritiek met ‘symbooltaks’

De regering overweegt een jaarlijkse taks op de effectenrekening als alternatief voor een meerwaardebelasting. Noch de banken, noch de beleggers weten het plan te smaken. Ook fiscaal experten zijn niet mals: ‘Zwanger van de symboliek, maar totaal ondoordacht.’

Bron: De Morgen

Lees Meer >>

Een begrotingsevenwicht essentieel

burgerkrant-maart17-art2-3Alles komt weer. In het laatste jaar voor verkiezingen laten de grote politiek partijen het streven naar een begrotingsevenwicht varen. De uitslag van de Nederlandse parlementsverkiezingen zal hen hierbij sterken. De VVD en de PvdA konden aan de Nederlandse kiezer een mooi begrotingsresultaat met een overschot voorleggen.

Lees Meer >>

510 voertuigen van de Federale politie in 2016 betrokken bij verkeersongevallen

politie-combi kopieUit het antwoord op een parlementaire vraag van Luk, aan Minister van Binnenlandse Zaken Jambon, blijkt dat er in 2016 een 510 voertuigen van de Federale politie betrokken waren bij verkeersongevallen. De kostprijs voor de wisselstukken allen al bedroeg een slordige 1,03 miljoen euro.

Lees Meer >>

Doorlichting overheidsbedrijven door private bedrijfsrevisoren is logischer dan door Rekenhofcommissarissen

554464 kopieDe commissie Rekenhof, waar Luk voorzitter van is, ontving vorige week de eerste voorzitter van het Rekenhof, dhr. Philippe Roland, voor een gedachtewisseling over de mandaten van de raadsheren van het Rekenhof, welke in nasleep van Samusocial en Publifin voor ophef zorgden in de pers.

Lees Meer >>

2 wielerwedstrijden op 7 dagen tijd door KSC-Sprint

IMG_6487Op zondag 23 juli zal de grote prijs “Slagerij Rottiers” door de straten van Kraainem rijden. Een week later is Sterrebeek de gastgemeente voor de eerste “Hippodroom Classic” op zaterdag 30 juli.

Lees Meer >>